ID-kaart


Lihtotsing

Prindi    I    Salvesta DOC failina    I    Tagasi
🔍
Keskkonnaministri 11. septembri 2019. a määruse nr 41 "Arenguriikides kliimapoliitika eesmärkide saavutamiseks toetuse andmise tingimused ja kord" muutmine
Keskkonnaminister 02.09.2020 määrus number 43; jõustumiskuupäev 07.09.2020

redaktsioon 07.09.2020 [RT I, 04.09.2020, 1]

Keskkonnaministri 11. septembri 2019. a määruse nr 41 "Arenguriikides kliimapoliitika eesmärkide saavutamiseks toetuse andmise tingimused ja kord" muutmine

Vastu võetud 02.09.2020 nr 43

Määrus kehtestatakse atmosfääriõhu kaitse seaduse § 161 lõike 3 alusel.

Keskkonnaministri 11. septembri 2019. a määruses nr 41 "Arenguriikides kliimapoliitika eesmärkide saavutamiseks toetuse andmise tingimused ja kord" tehakse järgmised muudatused:

1) paragrahvi 6 lõiget 1 täiendatakse pärast tekstiosa "meetme eelarve" tekstiosaga ", prioriteetsete sihtriikide nimekirja";

2) paragrahv 21 sõnastatakse järgmiselt:

"§ 21. Taotluse eelistuskriteeriumid

Taotlust hinnatakse järgmiste eelistuskriteeriumite põhjal:

Nr

Eelistuskriteerium

Selgitus

Punktid

1

Sihtriik

Taotluse sihtriik kuulub keskkonnaministri kinnitatud prioriteetsete riikide hulka.

4

Taotluse sihtriik kuulub Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) arenguabi saajaks määratletud vähim arenenud saareriikide hulka.

3

Taotluse sihtriik kuulub Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioonis (OECD) arenguabi saajaks määratletud vähim arenenud riikide hulka, mis ei ole saareriigid.

2

Taotluse sihtriik kuulub teiste Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) arenguabi saajaks määratletud riikide hulka.

1

2

Taotluses kirjeldatud tegevused on Rio markerite põhjal määratletavad kui:

kliimamuutuse leevendamise ja selle mõjudega kohanemise tegevused

3

kliimamuutuse leevendamise tegevused

2

kliimamuutuste mõjudega kohanemise tegevused

2

3

Taotluses kirjeldatud tegevuste hulka kuulub Eestis väljatöötatud või Eestis lisandväärtuse saanud lahenduse, teadmise, teenuse või toote, mis aitab kliimamuutusi leevendada või nendega kohaneda, viimine sihtriiki.

Taotluses kirjeldatud tegevuste hulka kuulub Eestis väljatöötatud lahenduse, teadmise, teenuse või toote, mis aitab kliimamuutusi leevendada või nendega kohaneda, viimine sihtriiki.

4

Taotluses kirjeldatud tegevuste hulka kuulub välisriigis väljatöötatud, kuid Eestis lisandväärtuse saanud lahenduse, teadmise, teenuse või toote, mis aitab kliimamuutusi leevendada või nendega kohaneda, viimine sihtriiki.

2

4

Projekti panuse mõju sihtriigi kliimapoliitika eesmärkidele võrreldes konkureerivate projektidega:

pingerea esimeses kolmandikus olevad taotlused

3

pingerea teises kolmandikus olevad taotlused

2

pingerea kolmandas kolmandikus olevad taotlused

1

5

Taotleja omafinantseeringu osakaal projekti kuludest on

vähemalt 50%

3

20–49%

2

10–19%

1

";

3) paragrahvi 23 lõiget 2 täiendatakse pärast sõna "arvel" sõnaga "mitte";

4) paragrahv 25 sõnastatakse järgmiselt:

"§ 25. Toetuse maksmine ja toetuse tagastamine

(1) KIK teeb toetuse saajale toetuse makseid kooskõlas käesoleva määruse ja taotluse rahuldamise otsusega E-toetuse keskkonna kaudu. Toetus makstakse pärast väljamaksetaotluse esitamist ja tasutud kuludokumentide alusel.

(2) Põhjendatud juhul tehakse taotlejale üks kord ettemakse kuni 30% ulatuses toetuse summast. Kui taotluse rahuldamise otsuses on sätestatud § 22 lõike 5 alusel kõrvaltingimus, ei tehta ettemakset enne kõrvaltingimuse täitmist.

(3) Toetuse järgmise osa saamiseks tuleb toetuse saajal tõendada kuludokumentide alusel, et ta on lõikes 2 nimetatud ettemakse ära kasutanud.

(4) KIK keeldub toetuse või selle osa väljamaksmisest, kui maksetaotlust, vahe- või lõpparuannet ei kinnitata või kui toetuse saaja majanduslik olukord on sedavõrd halvenenud, et toetuse kasutamine või projekti elluviimine on ohustatud.

(5) Kui toetuse saaja on projekti lõpuks teinud abikõlblikke kulusid väiksemas mahus, kui on ettemaksena saadud toetus, peab toetuse saaja kandma kasutamata jäänud toetussumma KIKile tagasi § 32 lõike 6 kohaselt.".

Rene Kokk
Minister

Margit Martinson
Asekantsler kantsleri ülesannetes