ID-kaart


Täna jõustunud aktid

Prindi    I    Salvesta DOC failina    I    Tagasi
🔍
Komisjoni määrus (EL) 2023/127, 18. jaanuar 2023, millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate atsekinotsüüli jääkide piirnormidega
Euroopa Komisjon 18.01.2023 määrus number 127; jõustumiskuupäev 08.02.2023

redaktsioon

19.1.2023   

ET

Euroopa Liidu Teataja

L 17/8


KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2023/127,

18. jaanuar 2023,

millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate atsekinotsüüli jääkide piirnormidega

(EMPs kohaldatav tekst)

EUROOPA KOMISJON,

võttes arvesse Euroopa Liidu toimimise lepingut,

võttes arvesse Euroopa Parlamendi ja nõukogu 23. veebruari 2005. aasta määrust (EÜ) nr 396/2005 taimses ja loomses toidus ja söödas või nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormide ja nõukogu direktiivi 91/414/EMÜ muutmise kohta, (1) ning eriti selle artikli 14 lõike 1 punkti a,

ning arvestades järgmist:

(1)

Atsekinotsüüli jääkide piirnormid on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas.

(2)

Seoses kasutusloa andmisega toimeainet atsekinotsüüli sisaldava taimekaitsevahendi kasutamiseks hariliku paprika puhul on esitatud määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 6 lõike 1 alusel taotlus muuta kehtivat jääkide piirnormi.

(3)

Asjaomased liikmesriigid hindasid määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 8 kohaselt kõnealuseid taotlusi ja edastasid hindamisaruanded komisjonile.

(4)

Euroopa Toiduohutusamet (edaspidi „toiduohutusamet“) hindas taotlust ja hindamisaruannet, uurides eelkõige ohtu tarbijatele ja vajaduse korral ka ohtu loomadele, ning esitas põhjendatud arvamuse (2) jäägi kavandatud piirnormi kohta. Toiduohutusamet edastas kõnealuse arvamuse taotlejale, komisjonile ja liikmesriikidele ning tegi selle üldsusele kättesaadavaks.

(5)

Toiduohutusamet järeldas, et kõik nõuded andmete täielikkuse osas on täidetud ja taotleja soovitud jääkide piirnormi muudatus on tarbijaohutuse seisukohalt vastuvõetav, arvestades tarbija kokkupuute hinnangut Euroopa 27 konkreetse tarbijarühma kohta. Selle järelduse tegemisel võttis toiduohutusamet arvesse kõige uuemaid andmeid aine toksikoloogiliste omaduste kohta. Hinnangute kohaselt ei teki ei tarbijate eluaegsel kokkupuutel kõnealuse ainega kõigi seda ainet sisaldavate toiduainete tarbimisel ega ka asjaomaste toodete suures koguses tarbimisega kaasneval lühiajalisel kokkupuutel riski ületada lubatud päevadoosi või akuutset standarddoosi.

(6)

Määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 6 lõike 1 alusel on esitatud taotlus muuta atsekinotsüüli kehtivat jääkide piirnormi hurmaade puhul.

(7)

Kõnealuse taotluse puhul palus liikmesriik kasutada jääkide piirnormide kehtestamise menetluse tehnilistes suunistes ette nähtud kiirmenetlust, (3) et kehtestada jääkide piirnorm õuntega tehtud jäägikatsete põhjal.

(8)

Toiduohutusamet hindas atsekinotsüüli jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise raames hiljuti õunte kohta tehtud jäägikatseid ja esitas kavandatud jääkide piirnormi kohta põhjendatud arvamuse (4). See toiduohutusameti arvamus põhineb kõnealuse teemaga seotud praegustel teaduslikel ja tehnilistel teadmistel. Kuna õuntega tehtavate jäägikatsete tulemusi on asjakohane ekstrapoleerida hurmaadele, nagu on kinnitatud kehtivates liidu suunistes jääkide piirnormide ekstrapoleerimise kohta, (5) ei ole vaja paluda toiduohutusametil esitada põhjendatud arvamust hurmaade kohta.

(9)

Seepärast on asjakohane kehtestada õuntega tehtud jäägikatsete põhjal hurmaa puhul jääkide piirnormiks 0,05 mg/kg.

(10)

Võttes aluseks ameti põhjendatud arvamusi ja arvestades käsitletava küsimuse puhul olulisi tegureid, on jääkide piirnormide kavandatud muudatused kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 14 lõike 2 nõuetega.

(11)

Määrust (EÜ) nr 396/2005 tuleks seepärast vastavalt muuta.

(12)

Käesoleva määrusega ettenähtud meetmed on kooskõlas alalise taime-, looma-, toidu- ja söödakomitee arvamusega,

ON VASTU VÕTNUD KÄESOLEVA MÄÄRUSE:

Artikkel 1

Määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisa muudetakse vastavalt käesoleva määruse lisale.

Artikkel 2

Käesolev määrus jõustub kahekümnendal päeval pärast selle avaldamist Euroopa Liidu Teatajas.

Seda kohaldatakse kõigi kavandatud jääkide piirnormide suhtes alates 23. veebruarist 2023.

Käesolev määrus on tervikuna siduv ja vahetult kohaldatav kõigis liikmesriikides.

Brüssel, 18. jaanuar 2023

Komisjoni nimel

president

Ursula VON DER LEYEN


(1)  ELT L 70, 16.3.2005, lk 1.

(2)  „Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for acequinocyl in sweet peppers/bell peppers“ (Põhjendatud arvamus atsekinotsüüli jääkide kehtiva piirnormi muutmise kohta hariliku paprika puhul), EFSA Journal 2022; 20(3):7175. Euroopa Toiduohutusameti teaduslike aruannetega saab tutvuda aadressil http://www.efsa.europa.eu.

(3)  Technical guidelines MRL setting procedure in accordance with Articles 6 to 11 of Regulation (EC) No 396/2005 and Article 8 of Regulation (EC) No 1107/2009 (Tehnilised suunised jääkide piirnormi kehtestamiseks kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artiklitega 6–11 ning määruse (EÜ) nr 1107/2009 artikliga 8) (SANTE/2015/10595 Rev. 6.1).

(4)  „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for acequinocyl according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus atsekinotsüüli jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12). EFSA Journal 2020; 18(1):5983. Euroopa Toiduohutusameti teaduslike aruannetega saab tutvuda aadressil http://www.efsa.europa.eu.

(5)  Tehnilised suunised andmenõuete kohta jääkide piirnormide kehtestamiseks, jääkidega tehtavate katsete võrreldavuse ning jääkide andmete ekstrapoleerimise kohta taimset ja loomset päritolu toodete puhul (SANTE/2019/12752, 23.11.2020).


LISA

Määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas asendatakse atsekinotsüüli käsitlev veerg järgmisega:

"Pestitsiidide jäägid ja jääkide piirnormid (mg/kg)

Koodnumber

Rühmad ja näited üksiktoodete kohta, mille suhtes kohaldatakse jääkide piirnorme  (1)

Atsekinotsüül (F)

(1)

(2)

(3)

0100000

VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD PUUVILI; PÄHKLID

 

0110000

Tsitrusviljad

0,6 (+)

0110010

Greibid

(+)

0110020

Apelsinid

(+)

0110030

Sidrunid

(+)

0110040

Laimid

(+)

0110050

Mandariinid

(+)

0110990

Muud (2)

 

0120000

Pähklid

0,01  (*)

0120010

Mandlid

 

0120020

Brasiilia pähklid

 

0120030

Kašupähklid

 

0120040

Kastanid

 

0120050

Kookospähklid

 

0120060

Sarapuupähklid

(+)

0120070

Makadaamiapähklid

 

0120080

Pekanipähklid

 

0120090

Piiniapähklid

 

0120100

Pistaatsiapähklid

 

0120110

Kreeka pähklid

 

0120990

Muud (2)

 

0130000

Õunviljad

0,4 (+)

0130010

Õunad

(+)

0130020

Pirnid

(+)

0130030

Küdooniad

(+)

0130040

Astelpihlaka viljad

(+)

0130050

Nisperod / jaapani villpöörise viljad

(+)

0130990

Muud (2)

 

0140000

Luuviljad

 

0140010

Aprikoosid

0,01  (*)

0140020

Maguskirsid

0,1

0140030

Virsikud

0,1

0140040

Ploomid

0,03

0140990

Muud

0,01  (*)

0150000

Marjad ja väikesed puuviljad

 

0151000

a)

viinamarjad

0,8

0151010

Lauaviinamarjad

(+)

0151020

Veiniviinamarjad

(+)

0152000

b)

maasikad

0,01  (*)

0153000

c)

koguviljad

0,01  (*)

0153010

Pamplid

 

0153020

Põldmurakad

 

0153030

Vaarikad (punased ja kollased)

 

0153990

Muud (2)

 

0154000

d)

muud väikesed puuviljad ja marjad

0,01  (*)

0154010

Mustikad

 

0154020

Jõhvikad

 

0154030

Sõstrad (mustad, punased ja valged)

 

0154040

Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased)

 

0154050

Kibuvitsamarjad

 

0154060

Mooruspuu marjad (mustad ja valged)

 

0154070

Õun-viirpuu marjad

 

0154080

Musta leedri marjad

 

0154990

Muud (2)

 

0160000

Mitmesugused puuviljad

 

0161000

a)

söödava koorega

 

0161010

Datlid

0,01  (*)

0161020

Viigimarjad

0,01  (*)

0161030

Lauaoliivid

0,01  (*)

0161040

Kinkanid (kumkvaadid)

0,01  (*)

0161050

Tähtviljad (karamboolad)

0,01  (*)

0161060

Hurmaad

0,05

0161070

Jambolanid

0,01  (*)

0161990

Muud (2)

0,01  (*)

0162000

b)

mittesöödava koorega, väikesed

0,01  (*)

0162010

Kiivid (rohelised, punased, kollased)

 

0162020

Litšid

 

0162030

Granadillid/marakujad

 

0162040

Kaktusviljad

 

0162050

Hariliku kuldlehiku viljad

 

0162060

Virgiinia persimonid

 

0162990

Muud (2)

 

0163000

c)

Mittesöödava koorega, suured

0,01  (*)

0163010

Avokaadod

 

0163020

Banaanid

 

0163030

Mangod

 

0163040

Papaiad

 

0163050

Granaatõunad

 

0163060

Suhkurannoonad

 

0163070

Guajaavid

 

0163080

Ananassid

 

0163090

Hõlmise leivapuu viljad

 

0163100

Durianid

 

0163110

Oga-annoonad

 

0163990

Muud (2)

 

0200000

VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILI

 

0210000

Juur- ja mugulköögivili

0,01  (*)

0211000

a)

kartulid

 

0212000

b)

troopiline juur- ja mugulköögivili

 

0212010

Kassaava juured / jahumaniokk

 

0212020

Bataadid

 

0212030

Jamss

 

0212040

Roogmarantad

 

0212990

Muud (2)

 

0213000

c)

muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet

 

0213010

Söögipeet

 

0213020

Porgand

 

0213030

Juurseller

 

0213040

Mädarõigas

 

0213050

Maapirn

 

0213060

Pastinaak

 

0213070

Juurpetersell

 

0213080

Redis

 

0213090

Aed-piimjuur

 

0213100

Kaalikas

 

0213110

Naeris

 

0213990

Muud (2)

 

0220000

Sibulköögivili

0,01  (*)

0220010

Küüslauk

 

0220020

Sibul

 

0220030

Pesasibul

 

0220040

Roheline sibul ja talisibul

 

0220990

Muud (2)

 

0230000

Viliköögivili

 

0231000

a)

maavitsalised

 

0231010

Tomat

0,3 (+)

0231020

Harilik paprika

0,3

0231030

Baklažaan

0,3 (+)

0231040

Söödav muskushibisk

0,01  (*)

0231990

Muud (2)

0,01  (*)

0232000

b)

kõrvitsalised – söödava koorega

 

0232010

Kurk

0,08

0232020

Kornišon

0,04

0232030

Kabatšokk

0,08

0232990

Muud (2)

0,01  (*)

0233000

c)

kõrvitsalised – mittesöödava koorega

0,01  (*)

0233010

Melon

 

0233020

Suureviljaline kõrvits

 

0233030

Arbuus

 

0233990

Muud (2)

 

0234000

d)

suhkrumais

0,01  (*)

0239000

e)

muu viliköögivili

0,01  (*)

0240000

Kapsasköögivili (v.a kapsasköögivilja juured ja perekonna Brassica noorlehtedega põllukultuurid)

0,01  (*)

0241000

a)

õisikkapsad

 

0241010

Spargelkapsas

 

0241020

Lillkapsas

 

0241990

Muud (2)

 

0242000

b)

peakapsad

 

0242010

Rooskapsas

 

0242020

Peakapsas

 

0242990

Muud (2)

 

0243000

c)

lehtkapsad

 

0243010

Hiina lehtnaeris / paksoi

 

0243020

Kähar lehtkapsas ja söödakapsas

 

0243990

Muud (2)

 

0244000

d)

nuikapsad

 

0250000

Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied

 

0251000

a)

salatid ja salatitaimed

0,01  (*)

0251010

Põldkännak

 

0251020

Aedsalat

 

0251030

Sile endiiviasigur / eskariool

 

0251040

Kressid, muud võrsed ja võsud

 

0251050

Ameerika kollakas

 

0251060

Põld-võõrkapsas/rukola

 

0251070

Kapsas-lehtsinep

 

0251080

Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid)

 

0251990

Muud (2)

 

0252000

b)

spinatid ja muu samalaadne (lehed)

0,01  (*)

0252010

Spinat

 

0252020

Harilik portulak

 

0252030

Lehtpeet

 

0252990

Muud (2)

 

0253000

c)

hariliku viinapuu ja sarnaste liikide lehed

0,01  (*)

0254000

d)

ürt-allikkerss

0,01  (*)

0255000

e)

salatsigur

0,01  (*)

0256000

f)

maitsetaimed ja söödavad õied

0,02  (*)

0256010

Aed-harakputk

 

0256020

Murulauk

 

0256030

Lehtseller

 

0256040

Petersell

 

0256050

Aedsalvei

 

0256060

Rosmariin

 

0256070

Aed-liivatee

 

0256080

Vürtsbasiilik ja söödavad õied

 

0256090

Loorberilehed

 

0256100

Estragon

 

0256990

Muud

 

0260000

Kaunköögivili

0,01  (*)

0260010

Oad (kaunadega)

 

0260020

Oad (kaunadeta)

 

0260030

Herned (kaunadega)

 

0260040

Herned (kaunadeta)

 

0260050

Läätsed

 

0260990

Muud (2)

 

0270000

Varsköögivili

0,01  (*)

0270010

Spargel

 

0270020

Kardi

 

0270030

Varsseller

 

0270040

Salat-apteegitill

 

0270050

Hispaania artišok

 

0270060

Porrulauk

 

0270070

Rabarber

 

0270080

Bambusevõrsed

 

0270090

Palmisäsi

 

0270990

Muud (2)

 

0280000

Seened, samblad ja samblikud

0,01  (*)

0280010

Kultuurseened

 

0280020

Metsaseened

 

0280990

Samblad ja samblikud

 

0290000

Vetikad ja prokarüoodid

0,01  (*)

0300000

KAUNVILI

0,01  (*)

0300010

Oad

 

0300020

Läätsed

 

0300030

Herned

 

0300040

Lupiinid/lupiinioad

 

0300990

Muud (2)

 

0400000

ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI

0,01  (*)

0401000

Õliseemned

 

0401010

Linaseemned

 

0401020

Maapähklid

 

0401030

Unimagunaseemned

 

0401040

Seesamiseemned

 

0401050

Päevalilleseemned

 

0401060

Rapsiseemned

 

0401070

Sojaoad

 

0401080

Sinepiseemned

 

0401090

Puuvillaseemned

 

0401100

Kõrvitsaseemned

 

0401110

Värvisafloori seemned

 

0401120

Hariliku kurgirohu seemned

 

0401130

Põldtudra seemned

 

0401140

Kanepiseemned

 

0401150

Riitsinuseseemned

 

0401990

Muud (2)

 

0402000

Õlivili

 

0402010

Oliivid õli tootmiseks

 

0402020

Õlipalmi tuumad

 

0402030

Õlipalmi viljad

 

0402040

Hariliku kapokipuu viljad

 

0402990

Muud (2)

 

0500000

TERAVILI

0,01  (*)

0500010

Oder

 

0500020

Tatar ja muu ebateravili

 

0500030

Mais

 

0500040

Harilik hirss

 

0500050

Kaer

 

0500060

Riis

 

0500070

Rukis

 

0500080

Harilik sorgo

 

0500090

Nisu

 

0500990

Muud (2)

 

0600000

TEED, KOHV, TAIMETEED, KAKAO JA JAANIKAUNAD

0,05  (*)

0610000

Teed

 

0620000

Kohvioad

 

0630000

Taimeteed

 

0631000

a)

õitest

 

0631010

Kummel

 

0631020

Hapu hibisk

 

0631030

Roos

 

0631040

Jasmiin

 

0631050

Pärn

 

0631990

Muud (2)

 

0632000

b)

lehtedest ja ürtidest

 

0632010

Maasikas

 

0632020

Tee-punapõõsas

 

0632030

Matepuu

 

0632990

Muud (2)

 

0633000

c)

juurtest

 

0633010

Palderjan

 

0633020

Ženženn

 

0633990

Muud (2)

 

0639000

d)

muudest taimeosadest

 

0640000

Kakaooad

 

0650000

Jaanikaunad/jaanileivad

 

0700000

HUMAL

20 (+)

0800000

MAITSEAINED

 

0810000

Seemned

0,05  (*)

0810010

Aniis

 

0810020

Pärsia köömen

 

0810030

Seller

 

0810040

Koriander

 

0810050

Harilik vürtsköömen

 

0810060

Aedtill

 

0810070

Harilik apteegitill

 

0810080

Põld-lambalääts

 

0810090

Muskaatpähkel

 

0810990

Muud (2)

 

0820000

Viljad

0,05  (*)

0820010

Piment

 

0820020

Jaapani pipar

 

0820030

Köömen

 

0820040

Kardemon

 

0820050

Kadakamarjad

 

0820060

Pipar (must, roheline ja valge)

 

0820070

Vanill

 

0820080

Tamarind

 

0820990

Muud (2)

 

0830000

Puukoor

0,05  (*)

0830010

Kaneel

 

0830990

Muud (2)

 

0840000

Juured ja risoomid

 

0840010

Lagritsa-magusjuur

0,05  (*)

0840020

Harilik ingver

 

0840030

Harilik kollajuur / kurkum

0,05  (*)

0840040

Mädarõigas

 

0840990

Muud (2)

0,05  (*)

0850000

Pungad

0,05  (*)

0850010

Nelk

 

0850020

Kappar

 

0850990

Muud (2)

 

0860000

Õie emakasuue

0,05  (*)

0860010

Safrankrookus

 

0860990

Muud (2)

 

0870000

Seemnerüü

0,05  (*)

0870010

Muskaatõis

 

0870990

Muud (2)

 

0900000

SUHKRUTAIMED

0,01  (*)

0900010

Suhkrupeedi juured

 

0900020

Harilik suhkruroog

 

0900030

Juursigur

 

0900990

Muud (2)

 

1000000

LOOMSED TOOTED – MAISMAALOOMAD

 

1010000

Koed

0,01  (*)

1011000

a)

sead

 

1011010

Lihaskude

(+)

1011020

Rasvkude

(+)

1011030

Maks

(+)

1011040

Neerud

(+)

1011050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1011990

Muud (2)

 

1012000

b)

veised

 

1012010

Lihaskude

(+)

1012020

Rasvkude

(+)

1012030

Maks

(+)

1012040

Neerud

(+)

1012050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1012990

Muud (2)

 

1013000

c)

lambad

 

1013010

Lihaskude

 

1013020

Rasvkude

 

1013030

Maks

 

1013040

Neerud

 

1013050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1013990

Muud (2)

 

1014000

d)

kitsed

 

1014010

Lihaskude

 

1014020

Rasvkude

 

1014030

Maks

 

1014040

Neerud

 

1014050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1014990

Muud (2)

 

1015000

e)

hobuslased

 

1015010

Lihaskude

(+)

1015020

Rasvkude

(+)

1015030

Maks

(+)

1015040

Neerud

(+)

1015050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1015990

Muud (2)

 

1016000

f)

kodulinnud

 

1016010

Lihaskude

 

1016020

Rasvkude

 

1016030

Maks

 

1016040

Neerud

 

1016050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1016990

Muud (2)

 

1017000

g)

muud põllumajanduslikud maismaaloomad

 

1017010

Lihaskude

 

1017020

Rasvkude

 

1017030

Maks

 

1017040

Neerud

 

1017050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

 

1017990

Muud (2)

 

1020000

Piim

0,01  (*)

1020010

Veised

(+)

1020020

Lambad

 

1020030

Kitsed

 

1020040

Hobused

(+)

1020990

Muud (2)

 

1030000

Linnumunad

0,01  (*)

1030010

Kanad

 

1030020

Pardid

 

1030030

Haned

 

1030040

Vutid

 

1030990

Muud (2)

 

1040000

Mesi ja muud mesindustooted (7)

0,05  (*)

1050000

Kahepaiksed ja roomajad

0,01  (*)

1060000

Selgrootud maismaaloomad

0,01  (*)

1070000

Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed

0,01  (*)

1100000

LOOMSED TOOTED — KALA, KALATOOTED JA MUUD MEREVEE JA MAGEVEE TOIDUAINED (8)

 

1200000

ÜKSNES LOOMASÖÖDAKS KASUTATAVAD TOOTED VÕI NENDE OSAD (8)

 

1300000

TÖÖDELDUD TOIDUAINED (9)

 

Atsekinotsüül (F)

(F) Rasvas lahustuv

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite ja püsivuse kohta säilitamisel ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0120060 Sarapuupähklid

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

1011010 Lihaskude

1011020 Rasvkude

1011030 Maks

1011040 Neerud

1012010 Lihaskude

1012020 Rasvkude

1012030 Maks

1012040 Neerud

1015010 Lihaskude

1015020 Rasvkude

1015030 Maks

1015040 Neerud

1020010 Veised

1020040 Hobused

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave pastöriseerimist, keetmist ja steriliseerimist simuleerivate hüdrolüüsiuuringute kohta ei ole täielikult kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0110000 Tsitrusviljad

0110010 Greibid

0110020 Apelsinid

0110030 Sidrunid

0110040 Laimid

0110050 Mandariinid

0130000 Õunviljad

0130010 Õunad

0130020 Pirnid

0130030 Küdooniad

0130040 Astelpihlakad

0130050 Nisperod / jaapani villpöörise viljad

0151010 Lauaviinamarjad

0151020 Veiniviinamarjad

0231010 Tomatid

0231030 Baklažaan

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave säilivuse kohta ning pastöriseerimist, keetmist ja steriliseerimist simuleerivate katsete hüdrolüüsiuuringute kohta ei ole täielikult kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0700000 Humal"


(*)  Tähistab alumist analüütilist määramispiiri.

(1)  Selliste taimsete ja loomsete toodete täielik loetelu, mille puhul kohaldatakse jääkide piirnorme, on esitatud I lisas.


Top