Logi sisse
☰
|
Täna jõustunud aktid
Komisjoni määrus (EL) 2023/127, 18. jaanuar 2023, millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate atsekinotsüüli jääkide piirnormidega |
|
|
|
|
19.1.2023
|
ET
|
Euroopa Liidu Teataja
|
L 17/8
|
KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2023/127,
18. jaanuar 2023,
millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate atsekinotsüüli jääkide piirnormidega
(EMPs kohaldatav tekst)
EUROOPA KOMISJON,
võttes arvesse Euroopa Liidu toimimise lepingut,
võttes arvesse Euroopa Parlamendi ja nõukogu 23. veebruari 2005. aasta määrust (EÜ) nr 396/2005 taimses ja loomses toidus ja söödas või nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormide ja nõukogu direktiivi 91/414/EMÜ muutmise kohta, (1) ning eriti selle artikli 14 lõike 1 punkti a,
ning arvestades järgmist:
(1)
|
Atsekinotsüüli jääkide piirnormid on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas.
|
(2)
|
Seoses kasutusloa andmisega toimeainet atsekinotsüüli sisaldava taimekaitsevahendi kasutamiseks hariliku paprika puhul on esitatud määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 6 lõike 1 alusel taotlus muuta kehtivat jääkide piirnormi.
|
(3)
|
Asjaomased liikmesriigid hindasid määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 8 kohaselt kõnealuseid taotlusi ja edastasid hindamisaruanded komisjonile.
|
(4)
|
Euroopa Toiduohutusamet (edaspidi „toiduohutusamet“) hindas taotlust ja hindamisaruannet, uurides eelkõige ohtu tarbijatele ja vajaduse korral ka ohtu loomadele, ning esitas põhjendatud arvamuse (2) jäägi kavandatud piirnormi kohta. Toiduohutusamet edastas kõnealuse arvamuse taotlejale, komisjonile ja liikmesriikidele ning tegi selle üldsusele kättesaadavaks.
|
(5)
|
Toiduohutusamet järeldas, et kõik nõuded andmete täielikkuse osas on täidetud ja taotleja soovitud jääkide piirnormi muudatus on tarbijaohutuse seisukohalt vastuvõetav, arvestades tarbija kokkupuute hinnangut Euroopa 27 konkreetse tarbijarühma kohta. Selle järelduse tegemisel võttis toiduohutusamet arvesse kõige uuemaid andmeid aine toksikoloogiliste omaduste kohta. Hinnangute kohaselt ei teki ei tarbijate eluaegsel kokkupuutel kõnealuse ainega kõigi seda ainet sisaldavate toiduainete tarbimisel ega ka asjaomaste toodete suures koguses tarbimisega kaasneval lühiajalisel kokkupuutel riski ületada lubatud päevadoosi või akuutset standarddoosi.
|
(6)
|
Määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 6 lõike 1 alusel on esitatud taotlus muuta atsekinotsüüli kehtivat jääkide piirnormi hurmaade puhul.
|
(7)
|
Kõnealuse taotluse puhul palus liikmesriik kasutada jääkide piirnormide kehtestamise menetluse tehnilistes suunistes ette nähtud kiirmenetlust, (3) et kehtestada jääkide piirnorm õuntega tehtud jäägikatsete põhjal.
|
(8)
|
Toiduohutusamet hindas atsekinotsüüli jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise raames hiljuti õunte kohta tehtud jäägikatseid ja esitas kavandatud jääkide piirnormi kohta põhjendatud arvamuse (4). See toiduohutusameti arvamus põhineb kõnealuse teemaga seotud praegustel teaduslikel ja tehnilistel teadmistel. Kuna õuntega tehtavate jäägikatsete tulemusi on asjakohane ekstrapoleerida hurmaadele, nagu on kinnitatud kehtivates liidu suunistes jääkide piirnormide ekstrapoleerimise kohta, (5) ei ole vaja paluda toiduohutusametil esitada põhjendatud arvamust hurmaade kohta.
|
(9)
|
Seepärast on asjakohane kehtestada õuntega tehtud jäägikatsete põhjal hurmaa puhul jääkide piirnormiks 0,05 mg/kg.
|
(10)
|
Võttes aluseks ameti põhjendatud arvamusi ja arvestades käsitletava küsimuse puhul olulisi tegureid, on jääkide piirnormide kavandatud muudatused kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 14 lõike 2 nõuetega.
|
(11)
|
Määrust (EÜ) nr 396/2005 tuleks seepärast vastavalt muuta.
|
(12)
|
Käesoleva määrusega ettenähtud meetmed on kooskõlas alalise taime-, looma-, toidu- ja söödakomitee arvamusega,
|
ON VASTU VÕTNUD KÄESOLEVA MÄÄRUSE:
Artikkel 1
Määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisa muudetakse vastavalt käesoleva määruse lisale.
Artikkel 2
Käesolev määrus jõustub kahekümnendal päeval pärast selle avaldamist Euroopa Liidu Teatajas.
Seda kohaldatakse kõigi kavandatud jääkide piirnormide suhtes alates 23. veebruarist 2023.
Käesolev määrus on tervikuna siduv ja vahetult kohaldatav kõigis liikmesriikides.
Brüssel, 18. jaanuar 2023
Komisjoni nimel
president
Ursula VON DER LEYEN
(1) ELT L 70, 16.3.2005, lk 1.
(2) „Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for acequinocyl in sweet peppers/bell peppers“ (Põhjendatud arvamus atsekinotsüüli jääkide kehtiva piirnormi muutmise kohta hariliku paprika puhul), EFSA Journal 2022; 20(3):7175. Euroopa Toiduohutusameti teaduslike aruannetega saab tutvuda aadressil http://www.efsa.europa.eu.
(3) Technical guidelines MRL setting procedure in accordance with Articles 6 to 11 of Regulation (EC) No 396/2005 and Article 8 of Regulation (EC) No 1107/2009 (Tehnilised suunised jääkide piirnormi kehtestamiseks kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artiklitega 6–11 ning määruse (EÜ) nr 1107/2009 artikliga 8) (SANTE/2015/10595 Rev. 6.1).
(4) „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for acequinocyl according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus atsekinotsüüli jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12). EFSA Journal 2020; 18(1):5983. Euroopa Toiduohutusameti teaduslike aruannetega saab tutvuda aadressil http://www.efsa.europa.eu.
(5) Tehnilised suunised andmenõuete kohta jääkide piirnormide kehtestamiseks, jääkidega tehtavate katsete võrreldavuse ning jääkide andmete ekstrapoleerimise kohta taimset ja loomset päritolu toodete puhul (SANTE/2019/12752, 23.11.2020).
LISA
Määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas asendatakse atsekinotsüüli käsitlev veerg järgmisega:
"Pestitsiidide jäägid ja jääkide piirnormid (mg/kg)
Koodnumber
|
Rühmad ja näited üksiktoodete kohta, mille suhtes kohaldatakse jääkide piirnorme
(1)
|
Atsekinotsüül (F)
|
(1)
|
(2)
|
(3)
|
0100000
|
VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD PUUVILI; PÄHKLID
|
|
0110000
|
Tsitrusviljad
|
0,6 (+)
|
0110010
|
Greibid
|
(+)
|
0110020
|
Apelsinid
|
(+)
|
0110030
|
Sidrunid
|
(+)
|
0110040
|
Laimid
|
(+)
|
0110050
|
Mandariinid
|
(+)
|
0110990
|
Muud (2)
|
|
0120000
|
Pähklid
|
0,01 (*)
|
0120010
|
Mandlid
|
|
0120020
|
Brasiilia pähklid
|
|
0120030
|
Kašupähklid
|
|
0120040
|
Kastanid
|
|
0120050
|
Kookospähklid
|
|
0120060
|
Sarapuupähklid
|
(+)
|
0120070
|
Makadaamiapähklid
|
|
0120080
|
Pekanipähklid
|
|
0120090
|
Piiniapähklid
|
|
0120100
|
Pistaatsiapähklid
|
|
0120110
|
Kreeka pähklid
|
|
0120990
|
Muud (2)
|
|
0130000
|
Õunviljad
|
0,4 (+)
|
0130010
|
Õunad
|
(+)
|
0130020
|
Pirnid
|
(+)
|
0130030
|
Küdooniad
|
(+)
|
0130040
|
Astelpihlaka viljad
|
(+)
|
0130050
|
Nisperod / jaapani villpöörise viljad
|
(+)
|
0130990
|
Muud (2)
|
|
0140000
|
Luuviljad
|
|
0140010
|
Aprikoosid
|
0,01 (*)
|
0140020
|
Maguskirsid
|
0,1
|
0140030
|
Virsikud
|
0,1
|
0140040
|
Ploomid
|
0,03
|
0140990
|
Muud
|
0,01 (*)
|
0150000
|
Marjad ja väikesed puuviljad
|
|
0151000
|
|
0,8
|
0151010
|
Lauaviinamarjad
|
(+)
|
0151020
|
Veiniviinamarjad
|
(+)
|
0152000
|
|
0,01 (*)
|
0153000
|
|
0,01 (*)
|
0153010
|
Pamplid
|
|
0153020
|
Põldmurakad
|
|
0153030
|
Vaarikad (punased ja kollased)
|
|
0153990
|
Muud (2)
|
|
0154000
|
d)
|
muud väikesed puuviljad ja marjad
|
|
0,01 (*)
|
0154010
|
Mustikad
|
|
0154020
|
Jõhvikad
|
|
0154030
|
Sõstrad (mustad, punased ja valged)
|
|
0154040
|
Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased)
|
|
0154050
|
Kibuvitsamarjad
|
|
0154060
|
Mooruspuu marjad (mustad ja valged)
|
|
0154070
|
Õun-viirpuu marjad
|
|
0154080
|
Musta leedri marjad
|
|
0154990
|
Muud (2)
|
|
0160000
|
Mitmesugused puuviljad
|
|
0161000
|
|
|
0161010
|
Datlid
|
0,01 (*)
|
0161020
|
Viigimarjad
|
0,01 (*)
|
0161030
|
Lauaoliivid
|
0,01 (*)
|
0161040
|
Kinkanid (kumkvaadid)
|
0,01 (*)
|
0161050
|
Tähtviljad (karamboolad)
|
0,01 (*)
|
0161060
|
Hurmaad
|
0,05
|
0161070
|
Jambolanid
|
0,01 (*)
|
0161990
|
Muud (2)
|
0,01 (*)
|
0162000
|
b)
|
mittesöödava koorega, väikesed
|
|
0,01 (*)
|
0162010
|
Kiivid (rohelised, punased, kollased)
|
|
0162020
|
Litšid
|
|
0162030
|
Granadillid/marakujad
|
|
0162040
|
Kaktusviljad
|
|
0162050
|
Hariliku kuldlehiku viljad
|
|
0162060
|
Virgiinia persimonid
|
|
0162990
|
Muud (2)
|
|
0163000
|
c)
|
Mittesöödava koorega, suured
|
|
0,01 (*)
|
0163010
|
Avokaadod
|
|
0163020
|
Banaanid
|
|
0163030
|
Mangod
|
|
0163040
|
Papaiad
|
|
0163050
|
Granaatõunad
|
|
0163060
|
Suhkurannoonad
|
|
0163070
|
Guajaavid
|
|
0163080
|
Ananassid
|
|
0163090
|
Hõlmise leivapuu viljad
|
|
0163100
|
Durianid
|
|
0163110
|
Oga-annoonad
|
|
0163990
|
Muud (2)
|
|
0200000
|
VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILI
|
|
0210000
|
Juur- ja mugulköögivili
|
0,01 (*)
|
0211000
|
|
|
0212000
|
b)
|
troopiline juur- ja mugulköögivili
|
|
|
0212010
|
Kassaava juured / jahumaniokk
|
|
0212020
|
Bataadid
|
|
0212030
|
Jamss
|
|
0212040
|
Roogmarantad
|
|
0212990
|
Muud (2)
|
|
0213000
|
c)
|
muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet
|
|
|
0213010
|
Söögipeet
|
|
0213020
|
Porgand
|
|
0213030
|
Juurseller
|
|
0213040
|
Mädarõigas
|
|
0213050
|
Maapirn
|
|
0213060
|
Pastinaak
|
|
0213070
|
Juurpetersell
|
|
0213080
|
Redis
|
|
0213090
|
Aed-piimjuur
|
|
0213100
|
Kaalikas
|
|
0213110
|
Naeris
|
|
0213990
|
Muud (2)
|
|
0220000
|
Sibulköögivili
|
0,01 (*)
|
0220010
|
Küüslauk
|
|
0220020
|
Sibul
|
|
0220030
|
Pesasibul
|
|
0220040
|
Roheline sibul ja talisibul
|
|
0220990
|
Muud (2)
|
|
0230000
|
Viliköögivili
|
|
0231000
|
|
|
0231010
|
Tomat
|
0,3 (+)
|
0231020
|
Harilik paprika
|
0,3
|
0231030
|
Baklažaan
|
0,3 (+)
|
0231040
|
Söödav muskushibisk
|
0,01 (*)
|
0231990
|
Muud (2)
|
0,01 (*)
|
0232000
|
b)
|
kõrvitsalised – söödava koorega
|
|
|
0232010
|
Kurk
|
0,08
|
0232020
|
Kornišon
|
0,04
|
0232030
|
Kabatšokk
|
0,08
|
0232990
|
Muud (2)
|
0,01 (*)
|
0233000
|
c)
|
kõrvitsalised – mittesöödava koorega
|
|
0,01 (*)
|
0233010
|
Melon
|
|
0233020
|
Suureviljaline kõrvits
|
|
0233030
|
Arbuus
|
|
0233990
|
Muud (2)
|
|
0234000
|
|
0,01 (*)
|
0239000
|
|
0,01 (*)
|
0240000
|
Kapsasköögivili (v.a kapsasköögivilja juured ja perekonna Brassica noorlehtedega põllukultuurid)
|
0,01 (*)
|
0241000
|
|
|
0241010
|
Spargelkapsas
|
|
0241020
|
Lillkapsas
|
|
0241990
|
Muud (2)
|
|
0242000
|
|
|
0242010
|
Rooskapsas
|
|
0242020
|
Peakapsas
|
|
0242990
|
Muud (2)
|
|
0243000
|
|
|
0243010
|
Hiina lehtnaeris / paksoi
|
|
0243020
|
Kähar lehtkapsas ja söödakapsas
|
|
0243990
|
Muud (2)
|
|
0244000
|
|
|
0250000
|
Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied
|
|
0251000
|
a)
|
salatid ja salatitaimed
|
|
0,01 (*)
|
0251010
|
Põldkännak
|
|
0251020
|
Aedsalat
|
|
0251030
|
Sile endiiviasigur / eskariool
|
|
0251040
|
Kressid, muud võrsed ja võsud
|
|
0251050
|
Ameerika kollakas
|
|
0251060
|
Põld-võõrkapsas/rukola
|
|
0251070
|
Kapsas-lehtsinep
|
|
0251080
|
Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid)
|
|
0251990
|
Muud (2)
|
|
0252000
|
b)
|
spinatid ja muu samalaadne (lehed)
|
|
0,01 (*)
|
0252010
|
Spinat
|
|
0252020
|
Harilik portulak
|
|
0252030
|
Lehtpeet
|
|
0252990
|
Muud (2)
|
|
0253000
|
c)
|
hariliku viinapuu ja sarnaste liikide lehed
|
|
0,01 (*)
|
0254000
|
|
0,01 (*)
|
0255000
|
|
0,01 (*)
|
0256000
|
f)
|
maitsetaimed ja söödavad õied
|
|
0,02 (*)
|
0256010
|
Aed-harakputk
|
|
0256020
|
Murulauk
|
|
0256030
|
Lehtseller
|
|
0256040
|
Petersell
|
|
0256050
|
Aedsalvei
|
|
0256060
|
Rosmariin
|
|
0256070
|
Aed-liivatee
|
|
0256080
|
Vürtsbasiilik ja söödavad õied
|
|
0256090
|
Loorberilehed
|
|
0256100
|
Estragon
|
|
0256990
|
Muud
|
|
0260000
|
Kaunköögivili
|
0,01 (*)
|
0260010
|
Oad (kaunadega)
|
|
0260020
|
Oad (kaunadeta)
|
|
0260030
|
Herned (kaunadega)
|
|
0260040
|
Herned (kaunadeta)
|
|
0260050
|
Läätsed
|
|
0260990
|
Muud (2)
|
|
0270000
|
Varsköögivili
|
0,01 (*)
|
0270010
|
Spargel
|
|
0270020
|
Kardi
|
|
0270030
|
Varsseller
|
|
0270040
|
Salat-apteegitill
|
|
0270050
|
Hispaania artišok
|
|
0270060
|
Porrulauk
|
|
0270070
|
Rabarber
|
|
0270080
|
Bambusevõrsed
|
|
0270090
|
Palmisäsi
|
|
0270990
|
Muud (2)
|
|
0280000
|
Seened, samblad ja samblikud
|
0,01 (*)
|
0280010
|
Kultuurseened
|
|
0280020
|
Metsaseened
|
|
0280990
|
Samblad ja samblikud
|
|
0290000
|
Vetikad ja prokarüoodid
|
0,01 (*)
|
0300000
|
KAUNVILI
|
0,01 (*)
|
0300010
|
Oad
|
|
0300020
|
Läätsed
|
|
0300030
|
Herned
|
|
0300040
|
Lupiinid/lupiinioad
|
|
0300990
|
Muud (2)
|
|
0400000
|
ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI
|
0,01 (*)
|
0401000
|
Õliseemned
|
|
0401010
|
Linaseemned
|
|
0401020
|
Maapähklid
|
|
0401030
|
Unimagunaseemned
|
|
0401040
|
Seesamiseemned
|
|
0401050
|
Päevalilleseemned
|
|
0401060
|
Rapsiseemned
|
|
0401070
|
Sojaoad
|
|
0401080
|
Sinepiseemned
|
|
0401090
|
Puuvillaseemned
|
|
0401100
|
Kõrvitsaseemned
|
|
0401110
|
Värvisafloori seemned
|
|
0401120
|
Hariliku kurgirohu seemned
|
|
0401130
|
Põldtudra seemned
|
|
0401140
|
Kanepiseemned
|
|
0401150
|
Riitsinuseseemned
|
|
0401990
|
Muud (2)
|
|
0402000
|
Õlivili
|
|
0402010
|
Oliivid õli tootmiseks
|
|
0402020
|
Õlipalmi tuumad
|
|
0402030
|
Õlipalmi viljad
|
|
0402040
|
Hariliku kapokipuu viljad
|
|
0402990
|
Muud (2)
|
|
0500000
|
TERAVILI
|
0,01 (*)
|
0500010
|
Oder
|
|
0500020
|
Tatar ja muu ebateravili
|
|
0500030
|
Mais
|
|
0500040
|
Harilik hirss
|
|
0500050
|
Kaer
|
|
0500060
|
Riis
|
|
0500070
|
Rukis
|
|
0500080
|
Harilik sorgo
|
|
0500090
|
Nisu
|
|
0500990
|
Muud (2)
|
|
0600000
|
TEED, KOHV, TAIMETEED, KAKAO JA JAANIKAUNAD
|
0,05 (*)
|
0610000
|
Teed
|
|
0620000
|
Kohvioad
|
|
0630000
|
Taimeteed
|
|
0631000
|
|
|
0631010
|
Kummel
|
|
0631020
|
Hapu hibisk
|
|
0631030
|
Roos
|
|
0631040
|
Jasmiin
|
|
0631050
|
Pärn
|
|
0631990
|
Muud (2)
|
|
0632000
|
|
|
0632010
|
Maasikas
|
|
0632020
|
Tee-punapõõsas
|
|
0632030
|
Matepuu
|
|
0632990
|
Muud (2)
|
|
0633000
|
|
|
0633010
|
Palderjan
|
|
0633020
|
Ženženn
|
|
0633990
|
Muud (2)
|
|
0639000
|
|
|
0640000
|
Kakaooad
|
|
0650000
|
Jaanikaunad/jaanileivad
|
|
0700000
|
HUMAL
|
20 (+)
|
0800000
|
MAITSEAINED
|
|
0810000
|
Seemned
|
0,05 (*)
|
0810010
|
Aniis
|
|
0810020
|
Pärsia köömen
|
|
0810030
|
Seller
|
|
0810040
|
Koriander
|
|
0810050
|
Harilik vürtsköömen
|
|
0810060
|
Aedtill
|
|
0810070
|
Harilik apteegitill
|
|
0810080
|
Põld-lambalääts
|
|
0810090
|
Muskaatpähkel
|
|
0810990
|
Muud (2)
|
|
0820000
|
Viljad
|
0,05 (*)
|
0820010
|
Piment
|
|
0820020
|
Jaapani pipar
|
|
0820030
|
Köömen
|
|
0820040
|
Kardemon
|
|
0820050
|
Kadakamarjad
|
|
0820060
|
Pipar (must, roheline ja valge)
|
|
0820070
|
Vanill
|
|
0820080
|
Tamarind
|
|
0820990
|
Muud (2)
|
|
0830000
|
Puukoor
|
0,05 (*)
|
0830010
|
Kaneel
|
|
0830990
|
Muud (2)
|
|
0840000
|
Juured ja risoomid
|
|
0840010
|
Lagritsa-magusjuur
|
0,05 (*)
|
0840020
|
Harilik ingver
|
|
0840030
|
Harilik kollajuur / kurkum
|
0,05 (*)
|
0840040
|
Mädarõigas
|
|
0840990
|
Muud (2)
|
0,05 (*)
|
0850000
|
Pungad
|
0,05 (*)
|
0850010
|
Nelk
|
|
0850020
|
Kappar
|
|
0850990
|
Muud (2)
|
|
0860000
|
Õie emakasuue
|
0,05 (*)
|
0860010
|
Safrankrookus
|
|
0860990
|
Muud (2)
|
|
0870000
|
Seemnerüü
|
0,05 (*)
|
0870010
|
Muskaatõis
|
|
0870990
|
Muud (2)
|
|
0900000
|
SUHKRUTAIMED
|
0,01 (*)
|
0900010
|
Suhkrupeedi juured
|
|
0900020
|
Harilik suhkruroog
|
|
0900030
|
Juursigur
|
|
0900990
|
Muud (2)
|
|
1000000
|
LOOMSED TOOTED – MAISMAALOOMAD
|
|
1010000
|
Koed
|
0,01 (*)
|
1011000
|
|
|
1011010
|
Lihaskude
|
(+)
|
1011020
|
Rasvkude
|
(+)
|
1011030
|
Maks
|
(+)
|
1011040
|
Neerud
|
(+)
|
1011050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1011990
|
Muud (2)
|
|
1012000
|
|
|
1012010
|
Lihaskude
|
(+)
|
1012020
|
Rasvkude
|
(+)
|
1012030
|
Maks
|
(+)
|
1012040
|
Neerud
|
(+)
|
1012050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1012990
|
Muud (2)
|
|
1013000
|
|
|
1013010
|
Lihaskude
|
|
1013020
|
Rasvkude
|
|
1013030
|
Maks
|
|
1013040
|
Neerud
|
|
1013050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1013990
|
Muud (2)
|
|
1014000
|
|
|
1014010
|
Lihaskude
|
|
1014020
|
Rasvkude
|
|
1014030
|
Maks
|
|
1014040
|
Neerud
|
|
1014050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1014990
|
Muud (2)
|
|
1015000
|
|
|
1015010
|
Lihaskude
|
(+)
|
1015020
|
Rasvkude
|
(+)
|
1015030
|
Maks
|
(+)
|
1015040
|
Neerud
|
(+)
|
1015050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1015990
|
Muud (2)
|
|
1016000
|
|
|
1016010
|
Lihaskude
|
|
1016020
|
Rasvkude
|
|
1016030
|
Maks
|
|
1016040
|
Neerud
|
|
1016050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1016990
|
Muud (2)
|
|
1017000
|
g)
|
muud põllumajanduslikud maismaaloomad
|
|
|
1017010
|
Lihaskude
|
|
1017020
|
Rasvkude
|
|
1017030
|
Maks
|
|
1017040
|
Neerud
|
|
1017050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
|
1017990
|
Muud (2)
|
|
1020000
|
Piim
|
0,01 (*)
|
1020010
|
Veised
|
(+)
|
1020020
|
Lambad
|
|
1020030
|
Kitsed
|
|
1020040
|
Hobused
|
(+)
|
1020990
|
Muud (2)
|
|
1030000
|
Linnumunad
|
0,01 (*)
|
1030010
|
Kanad
|
|
1030020
|
Pardid
|
|
1030030
|
Haned
|
|
1030040
|
Vutid
|
|
1030990
|
Muud (2)
|
|
1040000
|
Mesi ja muud mesindustooted (7)
|
0,05 (*)
|
1050000
|
Kahepaiksed ja roomajad
|
0,01 (*)
|
1060000
|
Selgrootud maismaaloomad
|
0,01 (*)
|
1070000
|
Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed
|
0,01 (*)
|
1100000
|
LOOMSED TOOTED — KALA, KALATOOTED JA MUUD MEREVEE JA MAGEVEE TOIDUAINED (8)
|
|
1200000
|
ÜKSNES LOOMASÖÖDAKS KASUTATAVAD TOOTED VÕI NENDE OSAD (8)
|
|
1300000
|
TÖÖDELDUD TOIDUAINED (9)
|
|
Atsekinotsüül (F)
(F) Rasvas lahustuv
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite ja püsivuse kohta säilitamisel ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0120060 Sarapuupähklid
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
1011010 Lihaskude
1011020 Rasvkude
1011030 Maks
1011040 Neerud
1012010 Lihaskude
1012020 Rasvkude
1012030 Maks
1012040 Neerud
1015010 Lihaskude
1015020 Rasvkude
1015030 Maks
1015040 Neerud
1020010 Veised
1020040 Hobused
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave pastöriseerimist, keetmist ja steriliseerimist simuleerivate hüdrolüüsiuuringute kohta ei ole täielikult kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0110000 Tsitrusviljad
0110010 Greibid
0110020 Apelsinid
0110030 Sidrunid
0110040 Laimid
0110050 Mandariinid
0130000 Õunviljad
0130010 Õunad
0130020 Pirnid
0130030 Küdooniad
0130040 Astelpihlakad
0130050 Nisperod / jaapani villpöörise viljad
0151010 Lauaviinamarjad
0151020 Veiniviinamarjad
0231010 Tomatid
0231030 Baklažaan
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave säilivuse kohta ning pastöriseerimist, keetmist ja steriliseerimist simuleerivate katsete hüdrolüüsiuuringute kohta ei ole täielikult kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud hiljemalt 2. augustiks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0700000 Humal"
|
(*) Tähistab alumist analüütilist määramispiiri.
(1) Selliste taimsete ja loomsete toodete täielik loetelu, mille puhul kohaldatakse jääkide piirnorme, on esitatud I lisas.
Top
|