Logi sisse
☰
|
Täna jõustunud aktid
Komisjoni määrus (EL) 2022/1321, 25. juuli 2022, millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraagi ja sulfurüülfluoriidi jääkide piirnormidega |
|
|
|
|
29.7.2022
|
ET
|
Euroopa Liidu Teataja
|
L 200/1
|
KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2022/1321,
25. juuli 2022,
millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraagi ja sulfurüülfluoriidi jääkide piirnormidega
(EMPs kohaldatav tekst)
EUROOPA KOMISJON,
võttes arvesse Euroopa Liidu toimimise lepingut,
võttes arvesse Euroopa Parlamendi ja nõukogu 23. veebruari 2005. aasta määrust (EÜ) nr 396/2005 taimses ja loomses toidus ja söödas või nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormide ja nõukogu direktiivi 91/414/EMÜ muutmise kohta, (1) eriti selle artikli 14 lõike 1 punkti a ja artikli 49 lõiget 2,
ning arvestades järgmist:
(1)
|
Fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraagi ja sulfurüülfluoriidi jääkide piirnormid on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 III lisa A osas.
|
(2)
|
Oksüfluorfeeni jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas Euroopa Toiduohutusamet (edaspidi „toiduohutusamet“) põhjendatud arvamuse (2) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet soovitas vähendada jääkide piirnorme tsitrusviljade, pähklite, õunviljade, luuviljade, viinamarjade, lauaoliivide, hurmaade, granaatõunte, sibulate, peakapsaste ja päevalilleseemnete puhul. Muude toodete puhul soovitas toiduohutusamet jätkata kehtivate piirnormide kohaldamist. Kuna tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks kõnealuste toodete puhul jääkide piirnormid sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel või toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel.
|
(3)
|
Pürokssulaami jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas toiduohutusamet põhjendatud arvamuse (3) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet soovitas säilitada kehtivad jääkide piirnormid konkreetse määramispiiri või vaikeväärtuse tasemel. Mõne kauba puhul on konkreetsete määramispiiride puhul vaja kohandada kõrgemaid väärtusi, pidades silmas analüütilist teostatavust. Kõnealused määramispiirid tuleks sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel või toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel.
|
(4)
|
Kvinmeraagi jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas toiduohutusamet põhjendatud arvamuse (4) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet tegi ettepaneku muuta kvinmeraagi (kvinmeraagi ning selle metaboliitide BH 518-2 ja BH 518-4 summa, väljendatuna kvinmeraagina) jäägi määratlust taimsete saaduste ja mee puhul. Toiduohutusamet soovitas vähendada jääkide piirnorme suhkrupeedi juurte, lihaskoe (sead, veised, lambad, kitsed, hobuslased, kodulinnud), rasvkoe (sead, veised, lambad, kitsed, hobuslased, kodulinnud), maksa (sead, kodulinnud), sigade neerude, piima (veised, lambad, kitsed, hobused) ja linnumunade puhul. Muude toodete puhul soovitas toiduohutusamet jääkide piirnormi suurendada või jätkata kehtiva piirnormi kohaldamist. Kuna tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks need jääkide piirnormid sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel või toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel. Toiduohutusamet tegi järelduse, et mäletsejaliste ja hobuslaste maksa ja neerude puhul ei olnud teave jääkide piirnormide kohta täies ulatuses kättesaadav ja riskijuhtijatel tuleb asjaolusid täiendavalt kaaluda. Kõnealused jääkide piirnormid vaadatakse läbi. Läbivaatamisel võetakse arvesse kaks aastat pärast käesoleva määruse avaldamist kättesaadavat teavet.
|
(5)
|
Sulfurüülfluoriidi jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas toiduohutusamet põhjendatud arvamuse (5) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet tegi ettepaneku esialgselt säilitada kaks kehtivat jääkide määratlust (sulfurüülfluoriid ja fluoriidioon), kuna nende kinnitamiseks on vaja täiendavaid andmeid. Toiduohutusamet jõudis ka järeldusele, et teave sulfurüülfluoriidi ja fluoriidiooni jääkide piirnormide kohta kõigi määruse (EÜ) nr 396/2005 I lisas loetletud kaupade puhul ei olnud täies ulatuses kättesaadav ja riskijuhtijatel tuleb asjaolusid täiendavalt kaaluda. Võttes arvesse toidukäitlejate esitatud täiendavaid seireandmeid selle kohta, et tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks taimeteede, kibuvitsamarjade, musta leedri marjade ning vürtsbasiiliku ja söödavate õite puhul sätestada fluoriidiooni jääkide piirnormid määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel. Kõnealused jääkide piirnormid vaadatakse läbi. Läbivaatamisel võetakse arvesse kaks aastat pärast käesoleva määruse avaldamist kättesaadavat teavet.
|
(6)
|
Toodete jaoks, mille töötlemine asjaomaste taimekaitsevahenditega ei ole lubatud ja mille jaoks ei ole kehtestatud impordi puhul kohaldatavaid jääkide piirnorme ega codex'is esitatud jääkide piirnorme (CXLd), tuleks kehtestada jääkide piirnormiks konkreetne määramispiir või vaikeväärtus, nagu on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 18 lõike 1 punktis b.
|
(7)
|
Komisjon pidas teatavate määramispiiride kohandamise küsimuses nõu Euroopa Liidu pestitsiidide jääkide referentlaboritega. Mitme toimeaine puhul jõudsid laborid järeldusele, et tehnika arengu tõttu on teatavate toodete kohta vaja kehtestada konkreetsed määramispiirid.
|
(8)
|
Tuginedes toiduohutusameti põhjendatud arvamustele ja võttes arvesse käsitletava küsimuse puhul asjakohaseid tegureid, on jääkide piirnormide asjakohased muudatused kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 14 lõikega 2.
|
(9)
|
Jääkide uute piirnormide suhtes on Maailma Kaubandusorganisatsiooni vahendusel konsulteeritud liidu kaubanduspartneritega ja nende märkusi on arvesse võetud.
|
(10)
|
Seepärast tuleks määrust (EÜ) nr 396/2005 vastavalt muuta.
|
(11)
|
Et võimaldada toodete tavapärast turustamist, töötlemist ja tarbimist, tuleks käesoleva määrusega ette näha üleminekukord toodete suhtes, mis on toodetud enne jääkide piirnormide muutmist ja mille kohta on olemas teave, et kõrgetasemeline tarbijakaitse on tagatud.
|
(12)
|
Jääkide muudetud piirnormide jõustumisele peaks eelnema piisav ajavahemik, mille jooksul liikmesriigid, kolmandad riigid ja toidukäitlejad saaksid valmistuda nende piirnormide muutmisest tulenevate uute nõuete täitmiseks.
|
(13)
|
Käesoleva määrusega ettenähtud meetmed on kooskõlas alalise taime-, looma-, toidu- ja söödakomitee arvamusega,
|
ON VASTU VÕTNUD KÄESOLEVA MÄÄRUSE:
Artikkel 1
Määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa muudetakse vastavalt käesoleva määruse lisale.
Artikkel 2
Määruse (EÜ) nr 396/2005 kohaldamist kujul, nagu see kehtis enne selle muutmist käesoleva määrusega, jätkatakse nende toodete suhtes, mis on toodetud liidus või imporditud liitu enne 21. veebruari 2023.
Artikkel 3
Käesolev määrus jõustub kahekümnendal päeval pärast selle avaldamist Euroopa Liidu Teatajas.
Seda kohaldatakse alates 21. veebruarist 2023.
Käesolev määrus on tervikuna siduv ja vahetult kohaldatav kõikides liikmesriikides.
Brüssel, 25. juuli 2022
Komisjoni nimel
president
Ursula VON DER LEYEN
(1) ELT L 070, 16.3.2005, lk 1.
(2) Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for spinetoram according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus oksüfluorfeeni jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12), EFSA Journal (2020); 18(10): 6269.
(3) Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for pyroxsulam according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus pürokssulaami jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12). EFSA Journal (2020); 18(10): 6260.
(4) Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for spinetoram according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus kvinmeraagi jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12), EFSA Journal (2020); 18(10): 6257.
(5) Euroopa Toiduohutusamet; „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for penoxsulam according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus sulfurüülfluoriidi jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12). EFSA Journal (2021); 19(1): 6390.
LISA
Määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa muudetakse järgmiselt:
1)
|
II lisasse lisatakse fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraaki ja sulfurüülfluoriidi käsitlevad veerud:
„Pestitsiidide jäägid ja jääkide piirnormid (mg/kg)
Kood- number
|
Rühmad ja näited üksiktoodete kohta, mille suhtes kohaldatakse jääkide piirnorme (1)
|
Fluoriidioon
|
Oksüfluorfeen (F)
|
Pürokssulaam
|
Kvinmeraak (kvinmeraagi ja selle metaboliitide BH 518–2 ja BH 518–4 summa, väljendatud kvinmeraagina) (R)
|
Sulfurüülfluoriid
|
0100000
|
VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD PUUVILI; PÄHKLID
|
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
|
0110000
|
Tsitrusviljad
|
0,2 (+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0110010
|
Greibid
|
(+)
|
|
|
|
|
0110020
|
Apelsinid
|
(+)
|
|
|
|
|
0110030
|
Sidrunid
|
(+)
|
|
|
|
|
0110040
|
Laimid
|
(+)
|
|
|
|
|
0110050
|
Mandariinid
|
(+)
|
|
|
|
|
0110990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0120000
|
Pähklid
|
|
|
|
0,15
(*1)
|
|
0120010
|
Mandlid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120020
|
Brasiilia pähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120030
|
Kašupähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120040
|
Kastanid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120050
|
Kookospähklid
|
15 (+)
|
|
|
|
3 (+)
|
0120060
|
Sarapuupähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120070
|
Makadaamiapähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120080
|
Pekanipähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120090
|
Piiniapähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120100
|
Pistaatsiapähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120110
|
Kreeka pähklid
|
30 (+)
|
|
|
|
10 (+)
|
0120990
|
Muud (2)
|
30 (+)
|
|
|
|
0,01
(*1)
(+)
|
0130000
|
Õunviljad
|
0,2 (+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0130010
|
Õunad
|
(+)
|
|
|
|
|
0130020
|
Pirnid
|
(+)
|
|
|
|
|
0130030
|
Küdooniad
|
(+)
|
|
|
|
|
0130040
|
Astelpihlaka viljad
|
(+)
|
|
|
|
|
0130050
|
Nisperod / jaapani villpöörise viljad
|
(+)
|
|
|
|
|
0130990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0140000
|
Luuviljad
|
0,2 (+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0140010
|
Aprikoosid
|
(+)
|
|
|
|
|
0140020
|
Maguskirsid
|
(+)
|
|
|
|
|
0140030
|
Virsikud
|
(+)
|
|
|
|
|
0140040
|
Ploomid
|
(+)
|
|
|
|
|
0140990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0150000
|
Marjad ja väikesed puuviljad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0151000
|
|
0,2 (+)
|
|
|
|
(+)
|
0151010
|
Lauaviinamarjad
|
(+)
|
|
|
|
(+)
|
0151020
|
Veiniviinamarjad
|
(+)
|
|
|
|
(+)
|
0152000
|
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0153000
|
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0153010
|
Pamplid
|
(+)
|
|
|
|
|
0153020
|
Põldmurakad
|
(+)
|
|
|
|
|
0153030
|
Vaarikad (punased ja kollased)
|
(+)
|
|
|
|
|
0153990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0154000
|
d)
|
Muud väikesed puuviljad ja marjad
|
|
|
|
|
|
|
0154010
|
Mustikad
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0154020
|
Jõhvikad
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0154030
|
Sõstrad (mustad, punased ja valged)
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0154040
|
Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased)
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0154050
|
Kibuvitsamarjad
|
2 (+)
|
|
|
|
|
0154060
|
Mooruspuu marjad (mustad ja valged)
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0154070
|
Õun-viirpuu marjad
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0154080
|
Musta leedri marjad
|
2 (+)
|
|
|
|
|
0154990
|
Muud (2)
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0160000
|
Mitmesugused puuviljad
|
0,2 (+)
|
|
|
|
0,01 (*1)
|
0161000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0161010
|
Datlid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0161020
|
Viigimarjad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0161030
|
Lauaoliivid
|
(+)
|
|
|
0,15
(*1)
|
|
0161040
|
Kinkanid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0161050
|
Tähtviljad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0161060
|
Hurmaad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0161070
|
Jambolanid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0161990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0162000
|
b)
|
Mittesöödava koorega, väikesed
|
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0162010
|
Kiivid (rohelised, punased, kollased)
|
(+)
|
|
|
|
|
0162020
|
Litšid
|
(+)
|
|
|
|
|
0162030
|
Granadillid/marakujad
|
(+)
|
|
|
|
|
0162040
|
Kaktusviljad
|
(+)
|
|
|
|
|
0162050
|
Hariliku kuldlehiku viljad
|
(+)
|
|
|
|
|
0162060
|
Virgiinia persimonid
|
(+)
|
|
|
|
|
0162990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0163000
|
c)
|
Mittesöödava koorega, suured
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0163010
|
Avokaadod
|
(+)
|
|
|
0,15
(*1)
|
|
0163020
|
Banaanid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163030
|
Mangod
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163040
|
Papaiad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163050
|
Granaatõunad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163060
|
Suhkurannoonad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163070
|
Guajaavid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163080
|
Ananassid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163090
|
Hõlmise leivapuu viljad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163100
|
Durianid
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163110
|
Oga-annoonad
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0163990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0200000
|
VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILI
|
(+)
|
|
|
|
|
0210000
|
Juur- ja mugulköögivili
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0211000
|
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0212000
|
b)
|
Troopiline juur- ja mugulköögivili
|
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0212010
|
Kassaava/jahumanioki juured
|
(+)
|
|
|
|
|
0212020
|
Bataat
|
(+)
|
|
|
|
|
0212030
|
Jamss
|
(+)
|
|
|
|
|
0212040
|
Roogmaranta
|
(+)
|
|
|
|
|
0212990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0213000
|
c)
|
Muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0213010
|
Söögipeet
|
(+)
|
|
|
0,15
(*1)
|
|
0213020
|
Porgand
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213030
|
Juurseller
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213040
|
Mädarõigas
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213050
|
Maapirn
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213060
|
Pastinaak
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213070
|
Juurpetersell
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213080
|
Redis
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213090
|
Aed-piimjuur
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213100
|
Kaalikas
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213110
|
Naeris
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0213990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0220000
|
Sibulköögivili
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0220010
|
Küüslauk
|
(+)
|
|
|
|
|
0220020
|
Sibul
|
(+)
|
|
|
|
|
0220030
|
Pesasibul
|
(+)
|
|
|
|
|
0220040
|
Roheline sibul ja talisibul
|
(+)
|
|
|
|
|
0220990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0230000
|
Viliköögivili
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0231000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0231010
|
Tomat
|
(+)
|
|
|
|
|
0231020
|
Harilik paprika
|
(+)
|
|
|
|
|
0231030
|
Baklažaan
|
(+)
|
|
|
|
|
0231040
|
Söödav muskushibisk
|
(+)
|
|
|
|
|
0231990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0232000
|
b)
|
Kõrvitsalised – söödava koorega
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0232010
|
Kurk
|
(+)
|
|
|
|
|
0232020
|
Kornišon
|
(+)
|
|
|
|
|
0232030
|
Kabatšokk
|
(+)
|
|
|
|
|
0232990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0233000
|
c)
|
Kõrvitsalised – mittesöödava koorega
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0233010
|
Melon
|
(+)
|
|
|
|
|
0233020
|
Suureviljaline kõrvits
|
(+)
|
|
|
|
|
0233030
|
Arbuus
|
(+)
|
|
|
|
|
0233990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0234000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0239000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0240000
|
Kapsasköögivili (v.a juured ja noorlehtedega põllukultuurid)
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0241000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0241010
|
Spargelkapsas
|
(+)
|
|
|
|
|
0241020
|
Lillkapsas
|
(+)
|
|
|
|
|
0241990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0242000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0242010
|
Rooskapsas
|
(+)
|
|
|
|
|
0242020
|
Peakapsas
|
(+)
|
|
|
|
|
0242990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0243000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0243010
|
Pekingi lehtnaeris / petsai
|
(+)
|
|
|
|
|
0243020
|
Kähar lehtkapsas ja söödakapsas
|
(+)
|
|
|
|
|
0243990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0244000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0250000
|
Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0251000
|
a)
|
Aedsalat ja muud salatitaimed
|
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0251010
|
Põldkännak
|
(+)
|
|
|
|
|
0251020
|
Aedsalat
|
(+)
|
|
|
|
|
0251030
|
Sile endiiviasigur / eskariool
|
(+)
|
|
|
|
|
0251040
|
Salatkress ning muud idandid ja võrsed
|
(+)
|
|
|
|
|
0251050
|
Ameerika kollakas
|
(+)
|
|
|
|
|
0251060
|
Põld-võõrkapsas/rukola
|
(+)
|
|
|
|
|
0251070
|
Kapsas-lehtsinep
|
(+)
|
|
|
|
|
0251080
|
Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid)
|
(+)
|
|
|
|
|
0251990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0252000
|
b)
|
Spinat ja muu samalaadne (lehed)
|
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0252010
|
Spinat
|
(+)
|
|
|
|
|
0252020
|
Harilik portulak
|
(+)
|
|
|
|
|
0252030
|
Lehtpeet
|
(+)
|
|
|
|
|
0252990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0253000
|
c)
|
Hariliku viinapuu ja sarnaste liikide lehed
|
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0254000
|
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0255000
|
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0256000
|
f)
|
Maitsetaimed ja söödavad õied
|
|
|
0,02
(*1)
|
0,02
(*1)
|
|
0,02
(*1)
|
0256010
|
Aed-harakputk
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256020
|
Murulauk
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256030
|
Lehtseller
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256040
|
Petersell
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256050
|
Aedsalvei
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256060
|
Rosmariin
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256070
|
Aed-liivatee
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256080
|
Vürtsbasiilik ja söödavad õied
|
2 (+)
|
|
|
|
|
0256090
|
Loorberilehed
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256100
|
Estragon
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0256990
|
Muud (2)
|
0,2 (+)
|
|
|
|
|
0260000
|
Kaunköögivili
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0260010
|
Oad (kaunadega)
|
(+)
|
|
|
|
|
0260020
|
Oad (kaunadeta)
|
(+)
|
|
|
|
|
0260030
|
Herned (kaunadega)
|
(+)
|
|
|
|
|
0260040
|
Herned (kaunadeta)
|
(+)
|
|
|
|
|
0260050
|
Läätsed
|
(+)
|
|
|
|
|
0260990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0270000
|
Varsköögivili
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0270010
|
Spargel
|
(+)
|
|
|
|
|
0270020
|
Kardi
|
(+)
|
|
|
|
|
0270030
|
Varsseller
|
(+)
|
|
|
|
|
0270040
|
Salat-apteegitill
|
(+)
|
|
|
|
|
0270050
|
Harilik artišokk
|
(+)
|
|
|
|
|
0270060
|
Porrulauk
|
(+)
|
|
|
|
|
0270070
|
Rabarber
|
(+)
|
|
|
|
|
0270080
|
Bambusevõrsed
|
(+)
|
|
|
|
|
0270090
|
Palmipungad
|
(+)
|
|
|
|
|
0270990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0280000
|
Seened, samblad ja samblikud
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0280010
|
Kultuurseened
|
(+)
|
|
|
|
|
0280020
|
Metsaseened
|
(+)
|
|
|
|
|
0280990
|
Samblad ja samblikud
|
(+)
|
|
|
|
|
0290000
|
Vetikad ja prokarüoodid
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0300000
|
KAUNVILI
|
2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0300010
|
Oad
|
(+)
|
|
|
|
|
0300020
|
Läätsed
|
(+)
|
|
|
|
|
0300030
|
Herned
|
(+)
|
|
|
|
|
0300040
|
Lupiinid/lupiinioad
|
(+)
|
|
|
|
|
0300990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0400000
|
ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI
|
2 (+)
|
|
0,01 (*1)
|
0,15
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0401000
|
Õliseemned
|
(+)
|
0,01
(*1)
|
|
|
|
0401010
|
Linaseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401020
|
Maapähklid
|
(+)
|
|
|
|
|
0401030
|
Unimagunaseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401040
|
Seesamiseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401050
|
Päevalilleseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401060
|
Rapsiseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401070
|
Sojaoad
|
(+)
|
|
|
|
|
0401080
|
Sinepiseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401090
|
Puuvillaseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401100
|
Kõrvitsaseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401110
|
Värvisafloori seemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401120
|
Hariliku kurgirohu seemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401130
|
Põldtudra seemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401140
|
Kanepiseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401150
|
Riitsinuseseemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0401990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0402000
|
Õlivili
|
(+)
|
|
|
|
|
0402010
|
Oliivid õli tootmiseks
|
(+)
|
1
|
|
|
|
0402020
|
Õlipalmi tuumad
|
(+)
|
0,01
(*1)
|
|
|
|
0402030
|
Õlipalmi viljad
|
(+)
|
0,01
(*1)
|
|
|
|
0402040
|
Hariliku kapokipuu viljad
|
(+)
|
0,01
(*1)
|
|
|
|
0402990
|
Muud (2)
|
(+)
|
0,01
(*1)
|
|
|
|
0500000
|
TERAVILI
|
2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,1
(*1)
|
0,01
(*1)
|
0500010
|
Oder
|
(+)
|
|
|
|
|
0500020
|
Tatar ja muu ebateravili
|
(+)
|
|
|
|
|
0500030
|
Mais
|
(+)
|
|
|
|
|
0500040
|
Harilik hirss
|
(+)
|
|
|
|
|
0500050
|
Kaer
|
(+)
|
|
|
|
|
0500060
|
Riis
|
(+)
|
|
|
|
|
0500070
|
Rukis
|
(+)
|
|
|
|
|
0500080
|
Harilik sorgo
|
(+)
|
|
|
|
|
0500090
|
Nisu
|
(+)
|
|
|
|
|
0500990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0600000
|
TEED, KOHV, TAIMETEED, KAKAO JA JAANIKAUNAD
|
|
0,05
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0,1
(*1)
|
|
0610000
|
Teed
|
400 (+)
|
|
|
|
0,05
(*1)
|
0620000
|
Kohvioad
|
5 (+)
|
|
|
|
0,05
(*1)
|
0630000
|
Taimeteed
|
10 (+)
|
|
|
|
0,05
(*1)
|
0631000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0631010
|
Kummel
|
(+)
|
|
|
|
|
0631020
|
Hapu hibisk
|
(+)
|
|
|
|
|
0631030
|
Roos
|
(+)
|
|
|
|
|
0631040
|
Jasmiin
|
(+)
|
|
|
|
|
0631050
|
Pärn
|
(+)
|
|
|
|
|
0631990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0632000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0632010
|
Maasikas
|
(+)
|
|
|
|
|
0632020
|
Tee-punapõõsas
|
(+)
|
|
|
|
|
0632030
|
Matepuu
|
(+)
|
|
|
|
|
0632990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0633000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0633010
|
Palderjan
|
(+)
|
|
|
|
|
0633020
|
Ženženn
|
(+)
|
|
|
|
|
0633990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0639000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
0640000
|
Kakaooad
|
5 (+)
|
|
|
|
0,03 (+)
|
0650000
|
Jaanikaunad/jaanileivad
|
10 (+)
|
|
|
|
0,05
(*1)
|
0700000
|
HUMAL
|
10 (+)
|
0,05
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0,1
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0800000
|
MAITSEAINED
|
5 (+)
|
0,05
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0,1
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0810000
|
Seemned
|
(+)
|
|
|
|
|
0810010
|
Aniis
|
(+)
|
|
|
|
|
0810020
|
Pärsia köömen
|
(+)
|
|
|
|
|
0810030
|
Seller
|
(+)
|
|
|
|
|
0810040
|
Koriander
|
(+)
|
|
|
|
|
0810050
|
Harilik vürtsköömen
|
(+)
|
|
|
|
|
0810060
|
Aedtill
|
(+)
|
|
|
|
|
0810070
|
Harilik apteegitill
|
(+)
|
|
|
|
|
0810080
|
Põld-lambalääts
|
(+)
|
|
|
|
|
0810090
|
Muskaatpähkel
|
(+)
|
|
|
|
|
0810990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0820000
|
Viljad
|
(+)
|
|
|
|
|
0820010
|
Piment
|
(+)
|
|
|
|
|
0820020
|
Jaapani pipar
|
(+)
|
|
|
|
|
0820030
|
Köömen
|
(+)
|
|
|
|
|
0820040
|
Kardemon
|
(+)
|
|
|
|
|
0820050
|
Kadakamarjad
|
(+)
|
|
|
|
|
0820060
|
Pipar (must, roheline ja valge)
|
(+)
|
|
|
|
|
0820070
|
Vanill
|
(+)
|
|
|
|
|
0820080
|
Tamarind
|
(+)
|
|
|
|
|
0820990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0830000
|
Puukoor
|
(+)
|
|
|
|
|
0830010
|
Kaneel
|
(+)
|
|
|
|
|
0830990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0840000
|
Juured ja risoomid
|
(+)
|
|
|
|
|
0840010
|
Lagritsa-magusjuur
|
(+)
|
|
|
|
|
0840020
|
Harilik ingver
|
(+)
|
|
|
|
|
0840030
|
Harilik kollajuur / kurkum
|
(+)
|
|
|
|
|
0840040
|
Mädarõigas
|
(+)
|
|
|
|
|
0840990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0850000
|
Pungad
|
(+)
|
|
|
|
|
0850010
|
Nelk
|
(+)
|
|
|
|
|
0850020
|
Kappar
|
(+)
|
|
|
|
|
0850990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0860000
|
Õie emakasuue
|
(+)
|
|
|
|
|
0860010
|
Safran
|
(+)
|
|
|
|
|
0860990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0870000
|
Seemnerüü
|
(+)
|
|
|
|
|
0870010
|
Muskaatõis
|
(+)
|
|
|
|
|
0870990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
0900000
|
SUHKRUTAIMED
|
2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01 (*1)
|
0900010
|
Suhkrupeedi juured
|
(+)
|
|
|
0,15
(*1)
|
|
0900020
|
Harilik suhkruroog
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0900030
|
Juursigur
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
0900990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,1
(*1)
|
|
1000000
|
LOOMSED TOOTED – MAISMAALOOMAD
|
|
|
|
|
|
1010000
|
Koed
|
0,3 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
|
0,01
(*1)
|
1011000
|
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1011010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
|
|
1011020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
|
|
1011030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
|
|
1011040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
|
|
1011050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
|
|
1011990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
1012000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
1012010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1012020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1012030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
0,07 (+)
|
|
1012040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1012050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
0,07 (+)
|
|
1012990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1013000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
1013010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1013020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1013030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1013040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1013050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1013990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1014000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
1014010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1014020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1014030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1014040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1014050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1014990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1015000
|
|
(+)
|
|
|
|
|
1015010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1015020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1015030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
0,07 (+)
|
|
1015040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
0,05 (+)
|
|
1015050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
0,07 (+)
|
|
1015990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1016000
|
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1016010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
|
|
1016020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
|
|
1016030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
|
|
1016040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
|
|
1016050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
|
|
1016990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
1017000
|
g)
|
Muud põllumajanduslikud maismaaloomad
|
|
(+)
|
|
|
0,02
(*1)
|
|
1017010
|
Lihaskude
|
(+)
|
|
|
|
|
1017020
|
Rasvkude
|
(+)
|
|
|
|
|
1017030
|
Maks
|
(+)
|
|
|
|
|
1017040
|
Neerud
|
(+)
|
|
|
|
|
1017050
|
Söödav rups (v.a maks ja neerud)
|
(+)
|
|
|
|
|
1017990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
1020000
|
Piim
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,02
(*1)
|
0,01
(*1)
|
1020010
|
Veised
|
(+)
|
|
|
|
|
1020020
|
Lambad
|
(+)
|
|
|
|
|
1020030
|
Kitsed
|
(+)
|
|
|
|
|
1020040
|
Hobused
|
(+)
|
|
|
|
|
1020990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
1030000
|
Linnumunad
|
0,2 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,02
(*1)
|
0,01
(*1)
|
1030010
|
Kanad
|
(+)
|
|
|
|
|
1030020
|
Pardid
|
(+)
|
|
|
|
|
1030030
|
Haned
|
(+)
|
|
|
|
|
1030040
|
Vutid
|
(+)
|
|
|
|
|
1030990
|
Muud (2)
|
(+)
|
|
|
|
|
1040000
|
Mesi ja muud mesindustooted
|
0,5
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0,05
(*1)
|
0,05
(*1)
|
1050000
|
Kahepaiksed ja roomajad
|
0,3 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,02
(*1)
|
0,01
(*1)
|
1060000
|
Selgrootud maismaaloomad
|
0,3 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,02
(*1)
|
0,01
(*1)
|
1070000
|
Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed
|
0,3 (+)
|
0,01
(*1)
|
0,01 (*1)
|
0,02
(*1)
|
0,01
(*1)
|
1100000
|
LOOMSED TOOTED — KALA, KALATOOTED JA MUUD MEREVEE JA MAGEVEE TOIDUAINED (8)
|
|
|
|
|
|
1200000
|
ÜKSNES LOOMASÖÖDAKS KASUTATAVAD TOOTED VÕI NENDE OSAD (8)
|
|
|
|
|
|
1300000
|
TÖÖDELDUD TOIDUAINED (9)
|
|
|
|
|
|
Fluoriidioon
A)
|
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) jääkide piirnormiks kehtestati 3 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist kuivade rosinate fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0151000 a) Laua- ja veinviinamarjad
0151010 Lauaviinamarjad
0151020 Veiniviinamarjad
|
A)
|
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 0,5 mg/kg, 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt poleeritud riisiterade, teraviljajahu ja -kliide fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0500060 Riis
|
A)
|
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 1 mg/kg, 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt maisitärklise, teraviljajahu ja - kliide fumigeerimiseks. B) jääkide piirnormiks kehtestati 0,5 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist sõmera maisijahu, maisiõli ja maisijahu fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0500030 Mais
|
A)
|
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 1 mg/kg, 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt maisitärklise, teraviljajahu ja - kliide fumigeerimiseks. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 0,5 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist manna ja nisu peenkliide fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0500090 Nisu
|
A)
|
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt teraviljajahu ja - kliide fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0500000 TERAVILI
0500010 Oder
0500020 Tatar ja muu ebateravili
0500040 Harilik hirss
0500050 Kaer
0500070 Rukis
0500080 Harilik sorgo
0500990 Muud (2)
|
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0161030 Lauaoliivid
0163010 Avokaadod
1020000 Piim
1020010 Veised
1020020 Lambad
1020030 Kitsed
1020040 Hobused
1020990 Muud (2)
1030000 Linnumunad
1030010 Kanad
1030020 Pardid
1030030 Haned
1030040 Vutid
1030990 Muud (2)
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,3 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
1010000 Saadused, mille aluseks on
1011000 a) sead
1011010 Lihaskude
1011020 Rasvkude
1011030 Maks
1011040 Neerud
1011050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1011990 Muud (2)
1012000 b) veised
1012010 Lihaskude
1012020 Rasvkude
1012030 Maks
1012040 Neerud
1012050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1012990 Muud (2)
1013000 c) lambad
1013010 Lihaskude
1013020 Rasvkude
1013030 Maks
1013040 Neerud
1013050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1013990 Muud (2)
1014000 d) kitsed
1014010 Lihaskude
1014020 Rasvkude
1014030 Maks
1014040 Neerud
1014050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1014990 Muud (2)
1015000 e) hobuslased
1015010 Lihaskude
1015020 Rasvkude
1015030 Maks
1015040 Neerud
1015050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1015990 Muud (2)
1016000 f) kodulinnud
1016010 Lihaskude
1016020 Rasvkude
1016030 Maks
1016040 Neerud
1016050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1016990 Muud (2)
1017000 g) muud põllumajanduslikud maismaaloomad
1017010 Lihaskude
1017020 Rasvkude
1017030 Maks
1017040 Neerud
1017050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1017990 Muud (2)
1050000 Kahepaiksed ja roomajad
1060000 Selgrootud maismaaloomad
1070000 Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 10 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0650000 Jaanikaunad/jaanileivad
0700000 HUMAL
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0300000 KAUNVILI
0300010 Oad
0300020 Läätsed
0300030 Herned
0300040 Lupiinid/lupiinioad
0300990 Muud (2)
0400000 ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI
0401000 Õliseemned
0401010 Hariliku lina seemned
0401020 Maapähklid
0401030 Unimagunaseemned
0401040 Seesamiseemned
0401050 Päevalilleseemned
0401060 Rapsiseemned
0401070 Sojaoad
0401080 Sinepiseemned
0401090 Puuvillaseemned
0401100 Kõrvitsaseemned
0401110 Värvisafloori seemned
0401120 Hariliku kurgirohu seemned
0401130 Põldtudra seemned
0401140 Kanepiseemned
0401150 Riitsinuseseemned
0401990 Muud (2)
0402000 Õlivili
0402010 Oliivid õli tootmiseks
0402020 Õlipalmi tuumad
0402030 Õlipalmi viljad
0402040 Hariliku kapokipuu viljad
0402990 Muud (2)
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0900000 SUHKRUTAIMED
0900010 Suhkrupeedi juured
0900020 Harilik suhkruroog
0900030 Juursigur
0900990 Muud (2)
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 400 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0610000 Teed
Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 5 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0620000 Kohvioad
0800000 MAITSEAINED
0810000 Seemned
0810010 Aniis
0810020 Pärsia köömen
0810030 Seller
0810040 Koriander
0810050 Harilik vürtsköömen
0810060 Aedtill
0810070 Aed-apteegitill
0810080 Põld-lambalääts
0810090 Muskaatpähkel
0810990 Muud (2)
0820000 Viljad
0820010 Piment
0820020 Jaapani pipar
0820030 Köömen
0820040 Kardemon
0820050 Kadakamarjad
0820060 Pipar (must, roheline ja valge)
0820070 Vanill
0820080 Tamarindipuu viljad
0820990 Muud (2)
0830000 Puukoor
0830010 Kaneel
0830990 Muud (2)
0840000 Juured ja risoomid
0840010 Lagritsa-magusjuur
0840020 Harilik ingver (10)
0840030 Harilik kollajuur / kurkum
0840040 Mädarõigas (11)
0840990 Muud (2)
0850000 Pungad
0850010 Nelk
0850020 Kappar
0850990 Muud (2)
0860000 Õie emakasuue
0860010 Safran
0860990 Muud (2)
0870000 Seemnerüü
0870010 Muskaatõis
0870990 Muud (2)
Euroopa Toiduohutusamet tegi kindlaks, et teave analüüsimeetodite ja üldise toksilisuse profiili kohta ei ole kättesaadav. Puuduvad veenvad teaduslikud tõendid fluoriidiooni loodusliku esinemise kohta asjaomastes kultuurides, et teha järeldusi selle tekkimise mehhanismist. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0150000 Marjad ja väikesed puuviljad
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0110000 Tsitrusviljad
0110010 Greibid
0110020 Apelsinid
0110030 Sidrunid
0110040 Laimid
0110050 Mandariinid
0110990 Muud (2)
0130000 Õunviljad
0130010 Õunad
0130020 Pirnid
0130030 Küdooniad
0130040 Astelpihlaka viljad
0130050 Nisperod / jaapani villpöörise viljad
0130990 Muud (2)
0140000 Luuviljad
0140010 Aprikoosid
0140020 Maguskirsid
0140030 Virsikud
0140040 Ploomid
0140990 Muud (2)
0152000 b) Maasikad
0153000 c) Koguviljad
0153010 Pamplid
0153020 Põldmurakad
0153030 Vaarikad (punased ja kollased)
0153990 Muud (2)
0154000 d) Muud väikesed puuviljad ja marjad
0154010 Mustikad
0154020 Jõhvikad
0154030 Sõstrad (mustad, punased ja valged)
0154040 Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased)
0154060 Mooruspuu marjad (mustad ja valged)
0154070 Õun-viirpuu marjad
0154990 Muud (2)
0160000 Mitmesugused puuviljad
0161000 a) söödava koorega
0161010 Datlid
0161020 Viigimarjad
0161040 Kinkanid
0161050 Tähtviljad
0161060 Hurmaad
0161070 Jambolanid
0161990 Muud (2)
0162000 b) mittesöödava koorega, väikesed
0162010 Kiivid (rohelised, punased, kollased)
0162020 Litšid
0162030 Granadillid/marakujad
0162040 Kaktusviljad
0162050 Hariliku kuldlehiku viljad
0162060 Virgiinia persimonid
0162990 Muud (2)
0163000 b) mittesöödava koorega, suured
0163020 Banaanid
0163030 Mangod
0163040 Papaiad
0163050 Granaatõunad
0163060 Suhkurannoonad
0163070 Guajaavid
0163080 Ananassid
0163090 Hõlmise leivapuu viljad
0163100 Durianid
0163110 Oga-annoonad
0163990 Muud (2)
0200000 VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILi
0210000 Juur- ja mugulköögivili
0211000 a) kartulid
0212000 b) Troopiline juur- ja mugulköögivili
0212010 Kassaava juured /jahumaniokk
0212020 Bataadid
0212030 Jamss
0212040 Roogmarantad
0212990 Muud (2)
0213000 c) muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet
0213010 Söögipeedid
0213020 Porgandid
0213030 Juursellerid
0213040 Mädarõikad
0213050 Maapirnid
0213060 Pastinaagid
0213070 Juurpetersellid
0213080 Redised
0213090 Aed-piimjuured
0213100 Kaalikad
0213110 Naerid
0213990 Muud (2)
0220000 Sibulköögivili
0220010 Küüslauk
0220020 Sibul
0220030 Pesasibul
0220040 Harilik sibul / roheline sibul ja talisibul
0220990 Muud (2)
0230000 Viliköögivili
0231000 a) maavitsalised ja kassinaerilised
0231010 Tomatid
0231020 Harilikud paprikad
0231030 Baklažaanid
0231040 Söödavad muskushibiskid
0231990 Muud (2)
0232000 b) kõrvitsalised – söödava koorega
0232010 Kurgid
0232020 Kornišonid
0232030 Rullkõrvitsad (kabatšokid)
0232990 Muud (2)
0233000 c) kõrvitsalised – mittesöödava koorega
0233010 Melonid
0233020 Suureviljalised kõrvitsad
0233030 Arbuusid
0233990 Muud (2)
0234000 d) suhkrumais
0239000 e) muu viliköögivili
0240000 Kapsasköögivili (v.a kapsasköögivilja juured ja perekonna Brassica noorlehtedega põllukultuurid)
0241000 a) õisikkapsad
0241010 Spargelkapsas
0241020 Lillkapsas
0241990 Muud (2)
0242000 b) peakapsad
0242010 Rooskapsas
0242020 Peakapsas
0242990 Muud (2)
0243000 c) lehtkapsad
0243010 Hiina lehtnaeris / paksoi
0243020 Kähar lehtkapsas ja söödakapsas
0243990 Muud (2)
0244000 d) nuikapsad
0250000 Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied
0251000 a) salatid ja salatitaimed
0251010 Põldkännak
0251020 Aedsalat
0251030 Sile endiiviasigur
0251040 Kressid, muud võrsed ja võsud
0251050 Ameerika kollakas
0251060 Põld-võõrkapsas/rukola
0251070 Kapsas-lehtsinep
0251080 Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid)
0251990 Muud (2)
0252000 b) spinatid ja muu samalaadne (lehed)
0252010 Spinat
0252020 Harilik portulak
0252030 Varspeedi / peedi pealsed
0252990 Muud (2)
0253000 c) hariliku viinapuu lehed ja sarnased liigid
0254000 d) ürt-allikkersid
0255000 e) salatsigurid
0256000 f) maitsetaimed ja söödavad õied
0256010 Aed-harakputk
0256020 Murulauk
0256030 Lehtseller
0256040 Petersell
0256050 Aedsalvei
0256060 Rosmariin
0256070 Aed-liivatee
0256090 Loorberilehed
0256100 Estragon
0256990 Muud (2)
0260000 Kaunköögivili
0260010 Oad (kaunadega)
0260020 Oad (kaunadeta)
0260030 Herned (kaunadega)
0260040 Herned (kaunadeta)
0260050 Läätsed
0260990 Muud (2)
0270000 Varsköögivili
0270010 Spargel
0270020 Kardi
0270030 Varsseller
0270040 Salat-apteegitill
0270050 Hispaania artišokk
0270060 Porrulauk
0270070 Rabarber
0270080 Bambusevõrsed
0270090 Palmisäsi
0270990 Muud (2)
0280000 Seened, samblad ja samblikud
0280010 Kultuurseened
0280020 Metsaseened
0280990 Samblad ja samblikud
0290000 Vetikad ja prokarüoodid
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 10 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0630000 Taimeteed
0631000 a) Õied
0631010 Kummeliõied
0631020 Hapu hibiskuse õied
0631030 Roosi õielehed
0631040 Jasmiiniõied
0631050 Pärnaõied
0631990 Muud (2)
0632000 b) Lehed ja ürdid
0632010 Maasikalehed
0632020 Tee-punapõõsa lehed
0632030 Mate
0632990 Muud (2)
0633000 c) Juured
0633010 Palderjanijuured
0633020 Ženženni juured
0633990 Muud (2)
0639000 d) Muudest taimeosadest
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0154050 Kibuvitsamarjad
0154080 Musta leedri marjad
0256080 Vürtsbasiilik ja söödavad õied
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral, analüüsimeetodeid ja üldist toksilisuse profiili, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0640000 Kakaooad
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave, milles käsitletakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0120000 Pähklid
0120010 Mandlid
0120020 Brasiilia pähklid
0120030 Kašupähklid
0120040 Kastanid
0120050 Kookospähklid
0120060 Sarapuupähklid
0120070 Makadaamiapähklid
0120080 Pekanipähklid
0120090 Piiniapähklid
0120100 Pistaatsiapähklid
0120110 Kreeka pähklid
0120990 Muud (2)
Oksüfluorfeen (F)
Kvinmeraak (kvinmeraagi ja selle metaboliitide BH 518–2 ja BH 518–4 summa, väljendatud kvinmeraagina) (R)
(R)
|
Jääkide määratlus on erinev pestitsiidi ja koodi järgmise kombinatsiooni puhul: kood 1000000, v.a kood 1040000: kvinmeraak
|
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave jäägikatsete ja analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
1012030 Maks
1012040 Neerud
1012050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1013030 Maks
1013040 Neerud
1013050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1014030 Maks
1014040 Neerud
1014050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
1015030 Maks
1015040 Neerud
1015050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)
Sulfurüülfluoriid
Jääkide piirnormiks kehtestati 0,06 mg/kg, et kajastada sulfurüülfluoriidi lubatud kasutamist kuivade rosinate fumigeerimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0151000 a) Viinamarjad
0151010 Lauaviinamarjad
0151020 Veiniviinamarjad
Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave, milles käsitletakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja fluoriidiooni üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.
0120000 Pähklid
0120010 Mandlid
0120020 Brasiilia pähklid
0120030 Kašupähklid
0120040 Kastanid
0120050 Kookospähklid
0120060 Sarapuupähklid
0120070 Makadaamiapähklid
0120080 Pekanipähklid
0120090 Piiniapähklid
0120100 Pistaatsiapähklid
0120110 Kreeka pähklid
0120990 Muud (2)
0640000 Kakaooad"
|
|
2)
|
III lisa A osast jäetakse välja fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraaki ja sulfurüülfluoriidi käsitlevad veerud.
|
(*1) Tähistab alumist analüütilist määramispiiri.
(1) Selliste taimsete ja loomsete toodete täielik loetelu, mille puhul kohaldatakse jääkide piirnorme, on esitatud I lisas.
Top
|