ID-kaart


Täna jõustunud aktid

Prindi    I    Salvesta DOC failina    I    Tagasi
🔍
Komisjoni määrus (EL) 2022/1321, 25. juuli 2022, millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraagi ja sulfurüülfluoriidi jääkide piirnormidega
Euroopa Komisjon 25.07.2022 määrus number 1321; jõustumiskuupäev 18.08.2022

redaktsioon

29.7.2022   

ET

Euroopa Liidu Teataja

L 200/1


KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2022/1321,

25. juuli 2022,

millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraagi ja sulfurüülfluoriidi jääkide piirnormidega

(EMPs kohaldatav tekst)

EUROOPA KOMISJON,

võttes arvesse Euroopa Liidu toimimise lepingut,

võttes arvesse Euroopa Parlamendi ja nõukogu 23. veebruari 2005. aasta määrust (EÜ) nr 396/2005 taimses ja loomses toidus ja söödas või nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormide ja nõukogu direktiivi 91/414/EMÜ muutmise kohta, (1) eriti selle artikli 14 lõike 1 punkti a ja artikli 49 lõiget 2,

ning arvestades järgmist:

(1)

Fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraagi ja sulfurüülfluoriidi jääkide piirnormid on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 III lisa A osas.

(2)

Oksüfluorfeeni jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas Euroopa Toiduohutusamet (edaspidi „toiduohutusamet“) põhjendatud arvamuse (2) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet soovitas vähendada jääkide piirnorme tsitrusviljade, pähklite, õunviljade, luuviljade, viinamarjade, lauaoliivide, hurmaade, granaatõunte, sibulate, peakapsaste ja päevalilleseemnete puhul. Muude toodete puhul soovitas toiduohutusamet jätkata kehtivate piirnormide kohaldamist. Kuna tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks kõnealuste toodete puhul jääkide piirnormid sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel või toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel.

(3)

Pürokssulaami jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas toiduohutusamet põhjendatud arvamuse (3) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet soovitas säilitada kehtivad jääkide piirnormid konkreetse määramispiiri või vaikeväärtuse tasemel. Mõne kauba puhul on konkreetsete määramispiiride puhul vaja kohandada kõrgemaid väärtusi, pidades silmas analüütilist teostatavust. Kõnealused määramispiirid tuleks sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel või toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel.

(4)

Kvinmeraagi jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas toiduohutusamet põhjendatud arvamuse (4) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet tegi ettepaneku muuta kvinmeraagi (kvinmeraagi ning selle metaboliitide BH 518-2 ja BH 518-4 summa, väljendatuna kvinmeraagina) jäägi määratlust taimsete saaduste ja mee puhul. Toiduohutusamet soovitas vähendada jääkide piirnorme suhkrupeedi juurte, lihaskoe (sead, veised, lambad, kitsed, hobuslased, kodulinnud), rasvkoe (sead, veised, lambad, kitsed, hobuslased, kodulinnud), maksa (sead, kodulinnud), sigade neerude, piima (veised, lambad, kitsed, hobused) ja linnumunade puhul. Muude toodete puhul soovitas toiduohutusamet jääkide piirnormi suurendada või jätkata kehtiva piirnormi kohaldamist. Kuna tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks need jääkide piirnormid sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel või toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel. Toiduohutusamet tegi järelduse, et mäletsejaliste ja hobuslaste maksa ja neerude puhul ei olnud teave jääkide piirnormide kohta täies ulatuses kättesaadav ja riskijuhtijatel tuleb asjaolusid täiendavalt kaaluda. Kõnealused jääkide piirnormid vaadatakse läbi. Läbivaatamisel võetakse arvesse kaks aastat pärast käesoleva määruse avaldamist kättesaadavat teavet.

(5)

Sulfurüülfluoriidi jääkide kehtivate piirnormide kohta esitas toiduohutusamet põhjendatud arvamuse (5) kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet tegi ettepaneku esialgselt säilitada kaks kehtivat jääkide määratlust (sulfurüülfluoriid ja fluoriidioon), kuna nende kinnitamiseks on vaja täiendavaid andmeid. Toiduohutusamet jõudis ka järeldusele, et teave sulfurüülfluoriidi ja fluoriidiooni jääkide piirnormide kohta kõigi määruse (EÜ) nr 396/2005 I lisas loetletud kaupade puhul ei olnud täies ulatuses kättesaadav ja riskijuhtijatel tuleb asjaolusid täiendavalt kaaluda. Võttes arvesse toidukäitlejate esitatud täiendavaid seireandmeid selle kohta, et tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks taimeteede, kibuvitsamarjade, musta leedri marjade ning vürtsbasiiliku ja söödavate õite puhul sätestada fluoriidiooni jääkide piirnormid määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas praegusel tasemel. Kõnealused jääkide piirnormid vaadatakse läbi. Läbivaatamisel võetakse arvesse kaks aastat pärast käesoleva määruse avaldamist kättesaadavat teavet.

(6)

Toodete jaoks, mille töötlemine asjaomaste taimekaitsevahenditega ei ole lubatud ja mille jaoks ei ole kehtestatud impordi puhul kohaldatavaid jääkide piirnorme ega codex'is esitatud jääkide piirnorme (CXLd), tuleks kehtestada jääkide piirnormiks konkreetne määramispiir või vaikeväärtus, nagu on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 18 lõike 1 punktis b.

(7)

Komisjon pidas teatavate määramispiiride kohandamise küsimuses nõu Euroopa Liidu pestitsiidide jääkide referentlaboritega. Mitme toimeaine puhul jõudsid laborid järeldusele, et tehnika arengu tõttu on teatavate toodete kohta vaja kehtestada konkreetsed määramispiirid.

(8)

Tuginedes toiduohutusameti põhjendatud arvamustele ja võttes arvesse käsitletava küsimuse puhul asjakohaseid tegureid, on jääkide piirnormide asjakohased muudatused kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 14 lõikega 2.

(9)

Jääkide uute piirnormide suhtes on Maailma Kaubandusorganisatsiooni vahendusel konsulteeritud liidu kaubanduspartneritega ja nende märkusi on arvesse võetud.

(10)

Seepärast tuleks määrust (EÜ) nr 396/2005 vastavalt muuta.

(11)

Et võimaldada toodete tavapärast turustamist, töötlemist ja tarbimist, tuleks käesoleva määrusega ette näha üleminekukord toodete suhtes, mis on toodetud enne jääkide piirnormide muutmist ja mille kohta on olemas teave, et kõrgetasemeline tarbijakaitse on tagatud.

(12)

Jääkide muudetud piirnormide jõustumisele peaks eelnema piisav ajavahemik, mille jooksul liikmesriigid, kolmandad riigid ja toidukäitlejad saaksid valmistuda nende piirnormide muutmisest tulenevate uute nõuete täitmiseks.

(13)

Käesoleva määrusega ettenähtud meetmed on kooskõlas alalise taime-, looma-, toidu- ja söödakomitee arvamusega,

ON VASTU VÕTNUD KÄESOLEVA MÄÄRUSE:

Artikkel 1

Määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa muudetakse vastavalt käesoleva määruse lisale.

Artikkel 2

Määruse (EÜ) nr 396/2005 kohaldamist kujul, nagu see kehtis enne selle muutmist käesoleva määrusega, jätkatakse nende toodete suhtes, mis on toodetud liidus või imporditud liitu enne 21. veebruari 2023.

Artikkel 3

Käesolev määrus jõustub kahekümnendal päeval pärast selle avaldamist Euroopa Liidu Teatajas.

Seda kohaldatakse alates 21. veebruarist 2023.

Käesolev määrus on tervikuna siduv ja vahetult kohaldatav kõikides liikmesriikides.

Brüssel, 25. juuli 2022

Komisjoni nimel

president

Ursula VON DER LEYEN


(1)  ELT L 070, 16.3.2005, lk 1.

(2)  Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for spinetoram according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus oksüfluorfeeni jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12), EFSA Journal (2020); 18(10): 6269.

(3)  Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for pyroxsulam according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus pürokssulaami jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12). EFSA Journal (2020); 18(10): 6260.

(4)  Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for spinetoram according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus kvinmeraagi jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12), EFSA Journal (2020); 18(10): 6257.

(5)  Euroopa Toiduohutusamet; „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for penoxsulam according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus sulfurüülfluoriidi jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12). EFSA Journal (2021); 19(1): 6390.


LISA

Määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa muudetakse järgmiselt:

1)

II lisasse lisatakse fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraaki ja sulfurüülfluoriidi käsitlevad veerud:

„Pestitsiidide jäägid ja jääkide piirnormid (mg/kg)

Kood- number

Rühmad ja näited üksiktoodete kohta, mille suhtes kohaldatakse jääkide piirnorme (1)

Fluoriidioon

Oksüfluorfeen (F)

Pürokssulaam

Kvinmeraak (kvinmeraagi ja selle metaboliitide BH 518–2 ja BH 518–4 summa, väljendatud kvinmeraagina) (R)

Sulfurüülfluoriid

0100000

VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD PUUVILI; PÄHKLID

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

0110000

Tsitrusviljad

0,2 (+)

 

 

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0110010

Greibid

(+)

 

 

 

 

0110020

Apelsinid

(+)

 

 

 

 

0110030

Sidrunid

(+)

 

 

 

 

0110040

Laimid

(+)

 

 

 

 

0110050

Mandariinid

(+)

 

 

 

 

0110990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0120000

Pähklid

 

 

 

0,15  (*1)

 

0120010

Mandlid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120020

Brasiilia pähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120030

Kašupähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120040

Kastanid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120050

Kookospähklid

15 (+)

 

 

 

3 (+)

0120060

Sarapuupähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120070

Makadaamiapähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120080

Pekanipähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120090

Piiniapähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120100

Pistaatsiapähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120110

Kreeka pähklid

30 (+)

 

 

 

10 (+)

0120990

Muud (2)

30 (+)

 

 

 

0,01  (*1) (+)

0130000

Õunviljad

0,2 (+)

 

 

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0130010

Õunad

(+)

 

 

 

 

0130020

Pirnid

(+)

 

 

 

 

0130030

Küdooniad

(+)

 

 

 

 

0130040

Astelpihlaka viljad

(+)

 

 

 

 

0130050

Nisperod / jaapani villpöörise viljad

(+)

 

 

 

 

0130990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0140000

Luuviljad

0,2 (+)

 

 

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0140010

Aprikoosid

(+)

 

 

 

 

0140020

Maguskirsid

(+)

 

 

 

 

0140030

Virsikud

(+)

 

 

 

 

0140040

Ploomid

(+)

 

 

 

 

0140990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0150000

Marjad ja väikesed puuviljad

(+)

 

 

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0151000

a)

Viinamarjad

0,2 (+)

 

 

 

(+)

0151010

Lauaviinamarjad

(+)

 

 

 

(+)

0151020

Veiniviinamarjad

(+)

 

 

 

(+)

0152000

b)

Maasikad

0,2 (+)

 

 

 

 

0153000

c)

Koguviljad

0,2 (+)

 

 

 

 

0153010

Pamplid

(+)

 

 

 

 

0153020

Põldmurakad

(+)

 

 

 

 

0153030

Vaarikad (punased ja kollased)

(+)

 

 

 

 

0153990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0154000

d)

Muud väikesed puuviljad ja marjad

 

 

 

 

 

0154010

Mustikad

0,2 (+)

 

 

 

 

0154020

Jõhvikad

0,2 (+)

 

 

 

 

0154030

Sõstrad (mustad, punased ja valged)

0,2 (+)

 

 

 

 

0154040

Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased)

0,2 (+)

 

 

 

 

0154050

Kibuvitsamarjad

2 (+)

 

 

 

 

0154060

Mooruspuu marjad (mustad ja valged)

0,2 (+)

 

 

 

 

0154070

Õun-viirpuu marjad

0,2 (+)

 

 

 

 

0154080

Musta leedri marjad

2 (+)

 

 

 

 

0154990

Muud (2)

0,2 (+)

 

 

 

 

0160000

Mitmesugused puuviljad

0,2 (+)

 

 

 

0,01  (*1)

0161000

a)

Söödava koorega

(+)

 

 

 

 

0161010

Datlid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0161020

Viigimarjad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0161030

Lauaoliivid

(+)

 

 

0,15  (*1)

 

0161040

Kinkanid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0161050

Tähtviljad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0161060

Hurmaad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0161070

Jambolanid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0161990

Muud (2)

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0162000

b)

Mittesöödava koorega, väikesed

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0162010

Kiivid (rohelised, punased, kollased)

(+)

 

 

 

 

0162020

Litšid

(+)

 

 

 

 

0162030

Granadillid/marakujad

(+)

 

 

 

 

0162040

Kaktusviljad

(+)

 

 

 

 

0162050

Hariliku kuldlehiku viljad

(+)

 

 

 

 

0162060

Virgiinia persimonid

(+)

 

 

 

 

0162990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0163000

c)

Mittesöödava koorega, suured

(+)

 

 

 

 

0163010

Avokaadod

(+)

 

 

0,15  (*1)

 

0163020

Banaanid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163030

Mangod

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163040

Papaiad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163050

Granaatõunad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163060

Suhkurannoonad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163070

Guajaavid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163080

Ananassid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163090

Hõlmise leivapuu viljad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163100

Durianid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163110

Oga-annoonad

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0163990

Muud (2)

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0200000

VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILI

(+)

 

 

 

 

0210000

Juur- ja mugulköögivili

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0211000

a)

Kartulid

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0212000

b)

Troopiline juur- ja mugulköögivili

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0212010

Kassaava/jahumanioki juured

(+)

 

 

 

 

0212020

Bataat

(+)

 

 

 

 

0212030

Jamss

(+)

 

 

 

 

0212040

Roogmaranta

(+)

 

 

 

 

0212990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0213000

c)

Muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet

(+)

 

 

 

 

0213010

Söögipeet

(+)

 

 

0,15  (*1)

 

0213020

Porgand

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213030

Juurseller

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213040

Mädarõigas

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213050

Maapirn

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213060

Pastinaak

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213070

Juurpetersell

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213080

Redis

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213090

Aed-piimjuur

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213100

Kaalikas

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213110

Naeris

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0213990

Muud (2)

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0220000

Sibulköögivili

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0220010

Küüslauk

(+)

 

 

 

 

0220020

Sibul

(+)

 

 

 

 

0220030

Pesasibul

(+)

 

 

 

 

0220040

Roheline sibul ja talisibul

(+)

 

 

 

 

0220990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0230000

Viliköögivili

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0231000

a)

Maavitsalised

(+)

 

 

 

 

0231010

Tomat

(+)

 

 

 

 

0231020

Harilik paprika

(+)

 

 

 

 

0231030

Baklažaan

(+)

 

 

 

 

0231040

Söödav muskushibisk

(+)

 

 

 

 

0231990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0232000

b)

Kõrvitsalised – söödava koorega

(+)

 

 

 

 

0232010

Kurk

(+)

 

 

 

 

0232020

Kornišon

(+)

 

 

 

 

0232030

Kabatšokk

(+)

 

 

 

 

0232990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0233000

c)

Kõrvitsalised – mittesöödava koorega

(+)

 

 

 

 

0233010

Melon

(+)

 

 

 

 

0233020

Suureviljaline kõrvits

(+)

 

 

 

 

0233030

Arbuus

(+)

 

 

 

 

0233990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0234000

d)

Suhkrumais

(+)

 

 

 

 

0239000

e)

Muu viliköögivili

(+)

 

 

 

 

0240000

Kapsasköögivili (v.a juured ja noorlehtedega põllukultuurid)

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0241000

a)

Õisikkapsad

(+)

 

 

 

 

0241010

Spargelkapsas

(+)

 

 

 

 

0241020

Lillkapsas

(+)

 

 

 

 

0241990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0242000

b)

Peakapsad

(+)

 

 

 

 

0242010

Rooskapsas

(+)

 

 

 

 

0242020

Peakapsas

(+)

 

 

 

 

0242990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0243000

c)

Lehtkapsad

(+)

 

 

 

 

0243010

Pekingi lehtnaeris / petsai

(+)

 

 

 

 

0243020

Kähar lehtkapsas ja söödakapsas

(+)

 

 

 

 

0243990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0244000

d)

Nuikapsad

(+)

 

 

 

 

0250000

Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0251000

a)

Aedsalat ja muud salatitaimed

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0251010

Põldkännak

(+)

 

 

 

 

0251020

Aedsalat

(+)

 

 

 

 

0251030

Sile endiiviasigur / eskariool

(+)

 

 

 

 

0251040

Salatkress ning muud idandid ja võrsed

(+)

 

 

 

 

0251050

Ameerika kollakas

(+)

 

 

 

 

0251060

Põld-võõrkapsas/rukola

(+)

 

 

 

 

0251070

Kapsas-lehtsinep

(+)

 

 

 

 

0251080

Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid)

(+)

 

 

 

 

0251990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0252000

b)

Spinat ja muu samalaadne (lehed)

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0252010

Spinat

(+)

 

 

 

 

0252020

Harilik portulak

(+)

 

 

 

 

0252030

Lehtpeet

(+)

 

 

 

 

0252990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0253000

c)

Hariliku viinapuu ja sarnaste liikide lehed

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0254000

d)

Ürt-allikkerss

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0255000

e)

Salatsigur

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0256000

f)

Maitsetaimed ja söödavad õied

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

 

0,02  (*1)

0256010

Aed-harakputk

0,2 (+)

 

 

 

 

0256020

Murulauk

0,2 (+)

 

 

 

 

0256030

Lehtseller

0,2 (+)

 

 

 

 

0256040

Petersell

0,2 (+)

 

 

 

 

0256050

Aedsalvei

0,2 (+)

 

 

 

 

0256060

Rosmariin

0,2 (+)

 

 

 

 

0256070

Aed-liivatee

0,2 (+)

 

 

 

 

0256080

Vürtsbasiilik ja söödavad õied

2 (+)

 

 

 

 

0256090

Loorberilehed

0,2 (+)

 

 

 

 

0256100

Estragon

0,2 (+)

 

 

 

 

0256990

Muud (2)

0,2 (+)

 

 

 

 

0260000

Kaunköögivili

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0260010

Oad (kaunadega)

(+)

 

 

 

 

0260020

Oad (kaunadeta)

(+)

 

 

 

 

0260030

Herned (kaunadega)

(+)

 

 

 

 

0260040

Herned (kaunadeta)

(+)

 

 

 

 

0260050

Läätsed

(+)

 

 

 

 

0260990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0270000

Varsköögivili

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0270010

Spargel

(+)

 

 

 

 

0270020

Kardi

(+)

 

 

 

 

0270030

Varsseller

(+)

 

 

 

 

0270040

Salat-apteegitill

(+)

 

 

 

 

0270050

Harilik artišokk

(+)

 

 

 

 

0270060

Porrulauk

(+)

 

 

 

 

0270070

Rabarber

(+)

 

 

 

 

0270080

Bambusevõrsed

(+)

 

 

 

 

0270090

Palmipungad

(+)

 

 

 

 

0270990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0280000

Seened, samblad ja samblikud

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0280010

Kultuurseened

(+)

 

 

 

 

0280020

Metsaseened

(+)

 

 

 

 

0280990

Samblad ja samblikud

(+)

 

 

 

 

0290000

Vetikad ja prokarüoodid

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0300000

KAUNVILI

2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0300010

Oad

(+)

 

 

 

 

0300020

Läätsed

(+)

 

 

 

 

0300030

Herned

(+)

 

 

 

 

0300040

Lupiinid/lupiinioad

(+)

 

 

 

 

0300990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0400000

ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI

2 (+)

 

0,01  (*1)

0,15  (*1)

0,01  (*1)

0401000

Õliseemned

(+)

0,01  (*1)

 

 

 

0401010

Linaseemned

(+)

 

 

 

 

0401020

Maapähklid

(+)

 

 

 

 

0401030

Unimagunaseemned

(+)

 

 

 

 

0401040

Seesamiseemned

(+)

 

 

 

 

0401050

Päevalilleseemned

(+)

 

 

 

 

0401060

Rapsiseemned

(+)

 

 

 

 

0401070

Sojaoad

(+)

 

 

 

 

0401080

Sinepiseemned

(+)

 

 

 

 

0401090

Puuvillaseemned

(+)

 

 

 

 

0401100

Kõrvitsaseemned

(+)

 

 

 

 

0401110

Värvisafloori seemned

(+)

 

 

 

 

0401120

Hariliku kurgirohu seemned

(+)

 

 

 

 

0401130

Põldtudra seemned

(+)

 

 

 

 

0401140

Kanepiseemned

(+)

 

 

 

 

0401150

Riitsinuseseemned

(+)

 

 

 

 

0401990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0402000

Õlivili

(+)

 

 

 

 

0402010

Oliivid õli tootmiseks

(+)

1

 

 

 

0402020

Õlipalmi tuumad

(+)

0,01  (*1)

 

 

 

0402030

Õlipalmi viljad

(+)

0,01  (*1)

 

 

 

0402040

Hariliku kapokipuu viljad

(+)

0,01  (*1)

 

 

 

0402990

Muud (2)

(+)

0,01  (*1)

 

 

 

0500000

TERAVILI

2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,1  (*1)

0,01  (*1)

0500010

Oder

(+)

 

 

 

 

0500020

Tatar ja muu ebateravili

(+)

 

 

 

 

0500030

Mais

(+)

 

 

 

 

0500040

Harilik hirss

(+)

 

 

 

 

0500050

Kaer

(+)

 

 

 

 

0500060

Riis

(+)

 

 

 

 

0500070

Rukis

(+)

 

 

 

 

0500080

Harilik sorgo

(+)

 

 

 

 

0500090

Nisu

(+)

 

 

 

 

0500990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0600000

TEED, KOHV, TAIMETEED, KAKAO JA JAANIKAUNAD

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

 

0610000

Teed

400 (+)

 

 

 

0,05  (*1)

0620000

Kohvioad

5 (+)

 

 

 

0,05  (*1)

0630000

Taimeteed

10 (+)

 

 

 

0,05  (*1)

0631000

a)

Õitest

(+)

 

 

 

 

0631010

Kummel

(+)

 

 

 

 

0631020

Hapu hibisk

(+)

 

 

 

 

0631030

Roos

(+)

 

 

 

 

0631040

Jasmiin

(+)

 

 

 

 

0631050

Pärn

(+)

 

 

 

 

0631990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0632000

b)

Lehtedest ja ürtidest

(+)

 

 

 

 

0632010

Maasikas

(+)

 

 

 

 

0632020

Tee-punapõõsas

(+)

 

 

 

 

0632030

Matepuu

(+)

 

 

 

 

0632990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0633000

c)

Juurtest

(+)

 

 

 

 

0633010

Palderjan

(+)

 

 

 

 

0633020

Ženženn

(+)

 

 

 

 

0633990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0639000

d)

Muudest taimeosadest

(+)

 

 

 

 

0640000

Kakaooad

5 (+)

 

 

 

0,03 (+)

0650000

Jaanikaunad/jaanileivad

10 (+)

 

 

 

0,05  (*1)

0700000

HUMAL

10 (+)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0800000

MAITSEAINED

5 (+)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0810000

Seemned

(+)

 

 

 

 

0810010

Aniis

(+)

 

 

 

 

0810020

Pärsia köömen

(+)

 

 

 

 

0810030

Seller

(+)

 

 

 

 

0810040

Koriander

(+)

 

 

 

 

0810050

Harilik vürtsköömen

(+)

 

 

 

 

0810060

Aedtill

(+)

 

 

 

 

0810070

Harilik apteegitill

(+)

 

 

 

 

0810080

Põld-lambalääts

(+)

 

 

 

 

0810090

Muskaatpähkel

(+)

 

 

 

 

0810990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0820000

Viljad

(+)

 

 

 

 

0820010

Piment

(+)

 

 

 

 

0820020

Jaapani pipar

(+)

 

 

 

 

0820030

Köömen

(+)

 

 

 

 

0820040

Kardemon

(+)

 

 

 

 

0820050

Kadakamarjad

(+)

 

 

 

 

0820060

Pipar (must, roheline ja valge)

(+)

 

 

 

 

0820070

Vanill

(+)

 

 

 

 

0820080

Tamarind

(+)

 

 

 

 

0820990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0830000

Puukoor

(+)

 

 

 

 

0830010

Kaneel

(+)

 

 

 

 

0830990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0840000

Juured ja risoomid

(+)

 

 

 

 

0840010

Lagritsa-magusjuur

(+)

 

 

 

 

0840020

Harilik ingver

(+)

 

 

 

 

0840030

Harilik kollajuur / kurkum

(+)

 

 

 

 

0840040

Mädarõigas

(+)

 

 

 

 

0840990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0850000

Pungad

(+)

 

 

 

 

0850010

Nelk

(+)

 

 

 

 

0850020

Kappar

(+)

 

 

 

 

0850990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0860000

Õie emakasuue

(+)

 

 

 

 

0860010

Safran

(+)

 

 

 

 

0860990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0870000

Seemnerüü

(+)

 

 

 

 

0870010

Muskaatõis

(+)

 

 

 

 

0870990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

0900000

SUHKRUTAIMED

2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0900010

Suhkrupeedi juured

(+)

 

 

0,15  (*1)

 

0900020

Harilik suhkruroog

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0900030

Juursigur

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

0900990

Muud (2)

(+)

 

 

0,1  (*1)

 

1000000

LOOMSED TOOTED – MAISMAALOOMAD

 

 

 

 

 

1010000

Koed

0,3 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

1011000

a)

Sead

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1011010

Lihaskude

(+)

 

 

 

 

1011020

Rasvkude

(+)

 

 

 

 

1011030

Maks

(+)

 

 

 

 

1011040

Neerud

(+)

 

 

 

 

1011050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

 

 

1011990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

1012000

b)

Veised

(+)

 

 

 

 

1012010

Lihaskude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1012020

Rasvkude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1012030

Maks

(+)

 

 

0,07 (+)

 

1012040

Neerud

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1012050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

0,07 (+)

 

1012990

Muud (2)

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1013000

c)

Lambad

(+)

 

 

 

 

1013010

Lihaskude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1013020

Rasvkude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1013030

Maks

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1013040

Neerud

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1013050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1013990

Muud (2)

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1014000

d)

Kitsed

(+)

 

 

 

 

1014010

Lihaskude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1014020

Rasvkude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1014030

Maks

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1014040

Neerud

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1014050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1014990

Muud (2)

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1015000

e)

Hobuslased

(+)

 

 

 

 

1015010

Lihaskude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1015020

Rasvkude

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1015030

Maks

(+)

 

 

0,07 (+)

 

1015040

Neerud

(+)

 

 

0,05 (+)

 

1015050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

0,07 (+)

 

1015990

Muud (2)

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1016000

f)

Kodulinnud

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1016010

Lihaskude

(+)

 

 

 

 

1016020

Rasvkude

(+)

 

 

 

 

1016030

Maks

(+)

 

 

 

 

1016040

Neerud

(+)

 

 

 

 

1016050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

 

 

1016990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

1017000

g)

Muud põllumajanduslikud maismaaloomad

(+)

 

 

0,02  (*1)

 

1017010

Lihaskude

(+)

 

 

 

 

1017020

Rasvkude

(+)

 

 

 

 

1017030

Maks

(+)

 

 

 

 

1017040

Neerud

(+)

 

 

 

 

1017050

Söödav rups (v.a maks ja neerud)

(+)

 

 

 

 

1017990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

1020000

Piim

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

1020010

Veised

(+)

 

 

 

 

1020020

Lambad

(+)

 

 

 

 

1020030

Kitsed

(+)

 

 

 

 

1020040

Hobused

(+)

 

 

 

 

1020990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

1030000

Linnumunad

0,2 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

1030010

Kanad

(+)

 

 

 

 

1030020

Pardid

(+)

 

 

 

 

1030030

Haned

(+)

 

 

 

 

1030040

Vutid

(+)

 

 

 

 

1030990

Muud (2)

(+)

 

 

 

 

1040000

Mesi ja muud mesindustooted

0,5  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

1050000

Kahepaiksed ja roomajad

0,3 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

1060000

Selgrootud maismaaloomad

0,3 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

1070000

Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed

0,3 (+)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

1100000

LOOMSED TOOTED — KALA, KALATOOTED JA MUUD MEREVEE JA MAGEVEE TOIDUAINED (8)

 

 

 

 

 

1200000

ÜKSNES LOOMASÖÖDAKS KASUTATAVAD TOOTED VÕI NENDE OSAD (8)

 

 

 

 

 

1300000

TÖÖDELDUD TOIDUAINED (9)

 

 

 

 

 

Fluoriidioon

A)

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) jääkide piirnormiks kehtestati 3 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist kuivade rosinate fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0151000 a) Laua- ja veinviinamarjad

0151010 Lauaviinamarjad

0151020 Veiniviinamarjad

A)

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 0,5 mg/kg, 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt poleeritud riisiterade, teraviljajahu ja -kliide fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0500060 Riis

A)

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 1 mg/kg, 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt maisitärklise, teraviljajahu ja - kliide fumigeerimiseks. B) jääkide piirnormiks kehtestati 0,5 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist sõmera maisijahu, maisiõli ja maisijahu fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0500030 Mais

A)

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 1 mg/kg, 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt maisitärklise, teraviljajahu ja - kliide fumigeerimiseks. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 0,5 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist manna ja nisu peenkliide fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0500090 Nisu

A)

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist. B) Jääkide piirnormiks kehtestati 2 mg/kg ja 4 mg/kg, et kajastada fluoriidiooni lubatud kasutamist vastavalt teraviljajahu ja - kliide fumigeerimiseks. Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0500000 TERAVILI

0500010 Oder

0500020 Tatar ja muu ebateravili

0500040 Harilik hirss

0500050 Kaer

0500070 Rukis

0500080 Harilik sorgo

0500990 Muud (2)

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0161030 Lauaoliivid

0163010 Avokaadod

1020000 Piim

1020010 Veised

1020020 Lambad

1020030 Kitsed

1020040 Hobused

1020990 Muud (2)

1030000 Linnumunad

1030010 Kanad

1030020 Pardid

1030030 Haned

1030040 Vutid

1030990 Muud (2)

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,3 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

1010000 Saadused, mille aluseks on

1011000 a) sead

1011010 Lihaskude

1011020 Rasvkude

1011030 Maks

1011040 Neerud

1011050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1011990 Muud (2)

1012000 b) veised

1012010 Lihaskude

1012020 Rasvkude

1012030 Maks

1012040 Neerud

1012050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1012990 Muud (2)

1013000 c) lambad

1013010 Lihaskude

1013020 Rasvkude

1013030 Maks

1013040 Neerud

1013050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1013990 Muud (2)

1014000 d) kitsed

1014010 Lihaskude

1014020 Rasvkude

1014030 Maks

1014040 Neerud

1014050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1014990 Muud (2)

1015000 e) hobuslased

1015010 Lihaskude

1015020 Rasvkude

1015030 Maks

1015040 Neerud

1015050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1015990 Muud (2)

1016000 f) kodulinnud

1016010 Lihaskude

1016020 Rasvkude

1016030 Maks

1016040 Neerud

1016050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1016990 Muud (2)

1017000 g) muud põllumajanduslikud maismaaloomad

1017010 Lihaskude

1017020 Rasvkude

1017030 Maks

1017040 Neerud

1017050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1017990 Muud (2)

1050000 Kahepaiksed ja roomajad

1060000 Selgrootud maismaaloomad

1070000 Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 10 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0650000 Jaanikaunad/jaanileivad

0700000 HUMAL

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0300000 KAUNVILI

0300010 Oad

0300020 Läätsed

0300030 Herned

0300040 Lupiinid/lupiinioad

0300990 Muud (2)

0400000 ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI

0401000 Õliseemned

0401010 Hariliku lina seemned

0401020 Maapähklid

0401030 Unimagunaseemned

0401040 Seesamiseemned

0401050 Päevalilleseemned

0401060 Rapsiseemned

0401070 Sojaoad

0401080 Sinepiseemned

0401090 Puuvillaseemned

0401100 Kõrvitsaseemned

0401110 Värvisafloori seemned

0401120 Hariliku kurgirohu seemned

0401130 Põldtudra seemned

0401140 Kanepiseemned

0401150 Riitsinuseseemned

0401990 Muud (2)

0402000 Õlivili

0402010 Oliivid õli tootmiseks

0402020 Õlipalmi tuumad

0402030 Õlipalmi viljad

0402040 Hariliku kapokipuu viljad

0402990 Muud (2)

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0900000 SUHKRUTAIMED

0900010 Suhkrupeedi juured

0900020 Harilik suhkruroog

0900030 Juursigur

0900990 Muud (2)

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 400 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0610000 Teed

Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 5 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0620000 Kohvioad

0800000 MAITSEAINED

0810000 Seemned

0810010 Aniis

0810020 Pärsia köömen

0810030 Seller

0810040 Koriander

0810050 Harilik vürtsköömen

0810060 Aedtill

0810070 Aed-apteegitill

0810080 Põld-lambalääts

0810090 Muskaatpähkel

0810990 Muud (2)

0820000 Viljad

0820010 Piment

0820020 Jaapani pipar

0820030 Köömen

0820040 Kardemon

0820050 Kadakamarjad

0820060 Pipar (must, roheline ja valge)

0820070 Vanill

0820080 Tamarindipuu viljad

0820990 Muud (2)

0830000 Puukoor

0830010 Kaneel

0830990 Muud (2)

0840000 Juured ja risoomid

0840010 Lagritsa-magusjuur

0840020 Harilik ingver (10)

0840030 Harilik kollajuur / kurkum

0840040 Mädarõigas (11)

0840990 Muud (2)

0850000 Pungad

0850010 Nelk

0850020 Kappar

0850990 Muud (2)

0860000 Õie emakasuue

0860010 Safran

0860990 Muud (2)

0870000 Seemnerüü

0870010 Muskaatõis

0870990 Muud (2)

Euroopa Toiduohutusamet tegi kindlaks, et teave analüüsimeetodite ja üldise toksilisuse profiili kohta ei ole kättesaadav. Puuduvad veenvad teaduslikud tõendid fluoriidiooni loodusliku esinemise kohta asjaomastes kultuurides, et teha järeldusi selle tekkimise mehhanismist. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0150000 Marjad ja väikesed puuviljad

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 0,2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0110000 Tsitrusviljad

0110010 Greibid

0110020 Apelsinid

0110030 Sidrunid

0110040 Laimid

0110050 Mandariinid

0110990 Muud (2)

0130000 Õunviljad

0130010 Õunad

0130020 Pirnid

0130030 Küdooniad

0130040 Astelpihlaka viljad

0130050 Nisperod / jaapani villpöörise viljad

0130990 Muud (2)

0140000 Luuviljad

0140010 Aprikoosid

0140020 Maguskirsid

0140030 Virsikud

0140040 Ploomid

0140990 Muud (2)

0152000 b) Maasikad

0153000 c) Koguviljad

0153010 Pamplid

0153020 Põldmurakad

0153030 Vaarikad (punased ja kollased)

0153990 Muud (2)

0154000 d) Muud väikesed puuviljad ja marjad

0154010 Mustikad

0154020 Jõhvikad

0154030 Sõstrad (mustad, punased ja valged)

0154040 Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased)

0154060 Mooruspuu marjad (mustad ja valged)

0154070 Õun-viirpuu marjad

0154990 Muud (2)

0160000 Mitmesugused puuviljad

0161000 a) söödava koorega

0161010 Datlid

0161020 Viigimarjad

0161040 Kinkanid

0161050 Tähtviljad

0161060 Hurmaad

0161070 Jambolanid

0161990 Muud (2)

0162000 b) mittesöödava koorega, väikesed

0162010 Kiivid (rohelised, punased, kollased)

0162020 Litšid

0162030 Granadillid/marakujad

0162040 Kaktusviljad

0162050 Hariliku kuldlehiku viljad

0162060 Virgiinia persimonid

0162990 Muud (2)

0163000 b) mittesöödava koorega, suured

0163020 Banaanid

0163030 Mangod

0163040 Papaiad

0163050 Granaatõunad

0163060 Suhkurannoonad

0163070 Guajaavid

0163080 Ananassid

0163090 Hõlmise leivapuu viljad

0163100 Durianid

0163110 Oga-annoonad

0163990 Muud (2)

0200000 VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILi

0210000 Juur- ja mugulköögivili

0211000 a) kartulid

0212000 b) Troopiline juur- ja mugulköögivili

0212010 Kassaava juured /jahumaniokk

0212020 Bataadid

0212030 Jamss

0212040 Roogmarantad

0212990 Muud (2)

0213000 c) muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet

0213010 Söögipeedid

0213020 Porgandid

0213030 Juursellerid

0213040 Mädarõikad

0213050 Maapirnid

0213060 Pastinaagid

0213070 Juurpetersellid

0213080 Redised

0213090 Aed-piimjuured

0213100 Kaalikad

0213110 Naerid

0213990 Muud (2)

0220000 Sibulköögivili

0220010 Küüslauk

0220020 Sibul

0220030 Pesasibul

0220040 Harilik sibul / roheline sibul ja talisibul

0220990 Muud (2)

0230000 Viliköögivili

0231000 a) maavitsalised ja kassinaerilised

0231010 Tomatid

0231020 Harilikud paprikad

0231030 Baklažaanid

0231040 Söödavad muskushibiskid

0231990 Muud (2)

0232000 b) kõrvitsalised – söödava koorega

0232010 Kurgid

0232020 Kornišonid

0232030 Rullkõrvitsad (kabatšokid)

0232990 Muud (2)

0233000 c) kõrvitsalised – mittesöödava koorega

0233010 Melonid

0233020 Suureviljalised kõrvitsad

0233030 Arbuusid

0233990 Muud (2)

0234000 d) suhkrumais

0239000 e) muu viliköögivili

0240000 Kapsasköögivili (v.a kapsasköögivilja juured ja perekonna Brassica noorlehtedega põllukultuurid)

0241000 a) õisikkapsad

0241010 Spargelkapsas

0241020 Lillkapsas

0241990 Muud (2)

0242000 b) peakapsad

0242010 Rooskapsas

0242020 Peakapsas

0242990 Muud (2)

0243000 c) lehtkapsad

0243010 Hiina lehtnaeris / paksoi

0243020 Kähar lehtkapsas ja söödakapsas

0243990 Muud (2)

0244000 d) nuikapsad

0250000 Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied

0251000 a) salatid ja salatitaimed

0251010 Põldkännak

0251020 Aedsalat

0251030 Sile endiiviasigur

0251040 Kressid, muud võrsed ja võsud

0251050 Ameerika kollakas

0251060 Põld-võõrkapsas/rukola

0251070 Kapsas-lehtsinep

0251080 Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid)

0251990 Muud (2)

0252000 b) spinatid ja muu samalaadne (lehed)

0252010 Spinat

0252020 Harilik portulak

0252030 Varspeedi / peedi pealsed

0252990 Muud (2)

0253000 c) hariliku viinapuu lehed ja sarnased liigid

0254000 d) ürt-allikkersid

0255000 e) salatsigurid

0256000 f) maitsetaimed ja söödavad õied

0256010 Aed-harakputk

0256020 Murulauk

0256030 Lehtseller

0256040 Petersell

0256050 Aedsalvei

0256060 Rosmariin

0256070 Aed-liivatee

0256090 Loorberilehed

0256100 Estragon

0256990 Muud (2)

0260000 Kaunköögivili

0260010 Oad (kaunadega)

0260020 Oad (kaunadeta)

0260030 Herned (kaunadega)

0260040 Herned (kaunadeta)

0260050 Läätsed

0260990 Muud (2)

0270000 Varsköögivili

0270010 Spargel

0270020 Kardi

0270030 Varsseller

0270040 Salat-apteegitill

0270050 Hispaania artišokk

0270060 Porrulauk

0270070 Rabarber

0270080 Bambusevõrsed

0270090 Palmisäsi

0270990 Muud (2)

0280000 Seened, samblad ja samblikud

0280010 Kultuurseened

0280020 Metsaseened

0280990 Samblad ja samblikud

0290000 Vetikad ja prokarüoodid

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 10 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0630000 Taimeteed

0631000 a) Õied

0631010 Kummeliõied

0631020 Hapu hibiskuse õied

0631030 Roosi õielehed

0631040 Jasmiiniõied

0631050 Pärnaõied

0631990 Muud (2)

0632000 b) Lehed ja ürdid

0632010 Maasikalehed

0632020 Tee-punapõõsa lehed

0632030 Mate

0632990 Muud (2)

0633000 c) Juured

0633010 Palderjanijuured

0633020 Ženženni juured

0633990 Muud (2)

0639000 d) Muudest taimeosadest

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide esinemise andmetest on näha, et praegu ei ole võimalik saavutada väärtusest 2 mg/kg väiksemat jääkide piirnormi. Pidades silmas selle piirnormi võimalikku tulevast vähendamist on vaja täiendavaid andmeid selle piirnormi taseme jälgimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0154050 Kibuvitsamarjad

0154080 Musta leedri marjad

0256080 Vürtsbasiilik ja söödavad õied

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave selliste kliiniliste uuringute kohta, millega uuritakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral, analüüsimeetodeid ja üldist toksilisuse profiili, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0640000 Kakaooad

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave, milles käsitletakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0120000 Pähklid

0120010 Mandlid

0120020 Brasiilia pähklid

0120030 Kašupähklid

0120040 Kastanid

0120050 Kookospähklid

0120060 Sarapuupähklid

0120070 Makadaamiapähklid

0120080 Pekanipähklid

0120090 Piiniapähklid

0120100 Pistaatsiapähklid

0120110 Kreeka pähklid

0120990 Muud (2)

Oksüfluorfeen (F)

(F)

Rasvas lahustuv

Kvinmeraak (kvinmeraagi ja selle metaboliitide BH 518–2 ja BH 518–4 summa, väljendatud kvinmeraagina) (R)

(R)

Jääkide määratlus on erinev pestitsiidi ja koodi järgmise kombinatsiooni puhul: kood 1000000, v.a kood 1040000: kvinmeraak

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave jäägikatsete ja analüüsimeetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

1012030 Maks

1012040 Neerud

1012050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1013030 Maks

1013040 Neerud

1013050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1014030 Maks

1014040 Neerud

1014050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

1015030 Maks

1015040 Neerud

1015050 Söödav rups (v.a maks ja neerud)

Sulfurüülfluoriid

Jääkide piirnormiks kehtestati 0,06 mg/kg, et kajastada sulfurüülfluoriidi lubatud kasutamist kuivade rosinate fumigeerimiseks. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0151000 a) Viinamarjad

0151010 Lauaviinamarjad

0151020 Veiniviinamarjad

Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave, milles käsitletakse toidu põhiainetes sisalduvate jääkide omadusi fumigatsiooni korral ja fluoriidiooni üldist toksilisust, ei ole täies ulatuses kättesaadav. Jääkide piirnormi läbivaatamisel võtab komisjon arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see on esitatud 29. juuliks 2024, või nimetatud kuupäevaks selle teabe esitamata jätmise korral selle puudumist.

0120000 Pähklid

0120010 Mandlid

0120020 Brasiilia pähklid

0120030 Kašupähklid

0120040 Kastanid

0120050 Kookospähklid

0120060 Sarapuupähklid

0120070 Makadaamiapähklid

0120080 Pekanipähklid

0120090 Piiniapähklid

0120100 Pistaatsiapähklid

0120110 Kreeka pähklid

0120990 Muud (2)

0640000 Kakaooad"

2)

III lisa A osast jäetakse välja fluoriidiooni, oksüfluorfeeni, pürokssulaami, kvinmeraaki ja sulfurüülfluoriidi käsitlevad veerud.


(*1)  Tähistab alumist analüütilist määramispiiri.

(1)  Selliste taimsete ja loomsete toodete täielik loetelu, mille puhul kohaldatakse jääkide piirnorme, on esitatud I lisas.


Top