Lihtotsing
Komisjoni määrus (EL) 2021/1881, 26. oktoober 2021, millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate imidaklopriidi jääkide piirnormidega ( 1 ) |
|
|
|
|
27.10.2021 | ET | Euroopa Liidu Teataja | L 380/5 |
KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2021/1881, 26. oktoober 2021, millega muudetakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa seoses teatavates toodetes või nende pinnal esinevate imidaklopriidi jääkide piirnormidega (EMPs kohaldatav tekst) EUROOPA KOMISJON, võttes arvesse Euroopa Liidu toimimise lepingut, võttes arvesse Euroopa Parlamendi ja nõukogu 23. veebruari 2005. aasta määrust (EÜ) nr 396/2005 taimses ja loomses toidus ja söödas või nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormide ja nõukogu direktiivi 91/414/EMÜ muutmise kohta, (1) eriti selle artikli 14 lõike 1 punkti a ja artikli 49 lõiget 2, ning arvestades järgmist: (1) | Imidaklopriidi jääkide piirnormid on sätestatud määruse (EÜ) nr 396/2005 III lisa A osas. |
(2) | Euroopa Toiduohutusamet (edaspidi „toiduohutusamet“) esitas põhjendatud arvamuse imidaklopriidi jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 (2) artikli 12 lõikega 1. Toiduohutusamet soovitas sätestada jäägi määratluse ainult imidaklopriidina ja tegi sileda endiiviasiguri/eskariooli puhul kindlaks, et jäägi piirnormist tuleneb oht tarbijatele. Seepärast on asjakohane vähendada seda jääkide piirnormi konkreetse määramispiirini. Toiduohutusamet soovitas vähendada jääkide piirnorme pekanipähklite, banaanide, tomatite, hariliku paprika, baklažaanide, kurkide, kornišonide, kabatšokkide ja loomsete saaduste puhul. Kõnealuste toodete puhul tuleks jääkide piirnormid sätestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas toiduohutusameti kindlaks määratud tasemel. |
(3) | Toiduohutusamet jõudis järeldusele, et tsitrusviljade, viinamarjade, mustikate, jõhvikate, söödava muskushibiski, mittesöödava koorega kõrvitsaliste, ubade (kaunadega ja ilma), herneste (kaunadega ja ilma), ubade, maapähklite, kohviubade ja humala puhul ei ole jääkide piirnormi kindlaksmääramiseks vajalik teave täies ulatuses kättesaadav ning riskijuhtidel tuleb asjaolusid täiendavalt kaaluda. Kuna tarbijate jaoks ohtu ei ole, tuleks kõnealuste toodete puhul jääkide piirnormid samuti kehtestada määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisas toiduohutusameti poolt kindlaks määratud tasemel. Kõnealused jääkide piirnormid vaadatakse läbi. Läbivaatamisel võetakse arvesse üks aasta pärast käesoleva määruse avaldamist kättesaadavat teavet. |
(4) | Toiduohutusameti põhjendatud arvamustes võeti arvesse codex’is esitatud kehtivaid jääkide piirnorme. Toiduohutusamet jõudis järeldusele, et codex’is esitatud jääkide piirnormid ei ole kooskõlas ELi jäägi määratlusega, ega soovitanud kehtivaid codex’is esitatud jääkide piirnorme määruse (EÜ) nr 396/2005 II lisasse kanda. Seega on asjakohane kehtestada kõnealuste jääkide piirnormid toiduohutusameti kindlaks määratud tasemel. |
(5) | Toodete jaoks, mille töötlemine asjaomaste taimekaitsevahenditega ei ole lubatud ja mille jaoks ei ole kehtestatud impordil kohaldatavaid jääkide piirnorme ega codex’is esitatud jääkide piirnorme, tuleks jääkide piirnormiks kehtestada konkreetne määramispiir või vaikeväärtus kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 18 lõike 1 punktiga b. |
(6) | Komisjon pidas teatavate määramispiiride kohandamise küsimuses nõu Euroopa Liidu pestitsiidijääkide referentlaboritega. Need laborid jõudsid järeldusele, et teatavate kaupade puhul on tehnika arengust tulenevalt nõutav sätestada madalamad määramispiirid. |
(7) | Tuginedes toiduohutusameti põhjendatud arvamustele ja võttes arvesse käsitletava küsimuse puhul asjakohaseid tegureid, on jääkide piirnormide asjakohased muudatused kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 14 lõikega 2. |
(8) | Uute piirnormide suhtes on Maailma Kaubandusorganisatsiooni vahendusel konsulteeritud liidu kaubanduspartneritega ja nende märkusi on arvesse võetud. |
(9) | Määrust (EÜ) nr 396/2005 tuleks seepärast vastavalt muuta. |
(10) | Selleks et võimaldada toodete tavapärast turustamist, töötlemist ja tarbimist, tuleks käesoleva määrusega ette näha üleminekukord selliste toodete jaoks, mis on toodetud enne jääkide piirnormide muutmist ja mille kohta on olemas teave, et tarbijate kõrgetasemeline kaitse on tagatud. |
(11) | Jääkide muudetud piirnormide jõustumisele peaks eelnema piisav ajavahemik, mille jooksul liikmesriigid, kolmandad riigid ja toidukäitlejad saaksid nende piirnormide muutmisest tulenevate uute nõuete täitmiseks valmistuda. |
(12) | Imidaklopriidi heakskiidu kehtivus lõppes 1. detsembril 2020 (3). Kõik liikmesriikide antud ajapikendused lõpevad 1. juunil 2022. Jääkide piirnormide uus läbivaatamine on kavandatud ajaks pärast seda kuupäeva. |
(13) | Käesoleva määrusega ettenähtud meetmed on kooskõlas alalise taime-, looma-, toidu- ja söödakomitee arvamusega, |
ON VASTU VÕTNUD KÄESOLEVA MÄÄRUSE: Artikkel 1 Määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa muudetakse vastavalt käesoleva määruse lisale. Artikkel 2 Seoses kõigis toodetes, välja arvatud eskarioolis, või nende pinnal esineva toimeaine imidaklopriidiga jätkatakse määruse (EÜ) nr 396/2005 kohaldamist kujul, nagu see kehtis enne selle muutmist käesoleva määrusega, nende toodete suhtes, mis on toodetud liidus või imporditud liitu enne 16. maist 2022. Artikkel 3 Käesolev määrus jõustub kahekümnendal päeval pärast selle avaldamist Euroopa Liidu Teatajas. Seda kohaldatakse alates 16. maist 2022. Käesolev määrus on tervikuna siduv ja vahetult kohaldatav kõigis liikmesriikides. Brüssel, 26. oktoober 2021 Komisjoni nimel president Ursula VON DER LEYEN
(1) ELT L 70, 16.3.2005, lk 1. (2) Euroopa Toiduohutusamet, „Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for imidacloprid according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005“ (Põhjendatud arvamus imidaklopriidi jääkide kehtivate piirnormide läbivaatamise kohta kooskõlas määruse (EÜ) nr 396/2005 artikliga 12), EFSA Journal (2019); 17(1):5570. (3) ELT L 370, 6.11.2020, lk 18.
LISA Määruse (EÜ) nr 396/2005 II ja III lisa muudetakse järgmiselt. 1) | II lisasse lisatakse järgmine imidaklopriidi käsitlev veerg: „Pestitsiidide jäägid ja jääkide piirnormid (mg/kg) Koodnumber | Rühmad ja näited üksiktoodete kohta, mille suhtes kohaldatakse jääkide piirnorme (1) | Imidaklopriid | (1) | (2) | (3) | 0100000 | VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD PUUVILI; PÄHKLID | | 0110000 | Tsitrusviljad | 0,9 (+) | 0110010 | Greibid | (+) | 0110020 | Apelsinid | (+) | 0110030 | Sidrunid | (+) | 0110040 | Laimid | (+) | 0110050 | Mandariinid | (+) | 0110990 | Muud | (+) | 0120000 | Pähklid | 0,01 (*1) | 0120010 | Mandlid | | 0120020 | Brasiilia pähklid | | 0120030 | Kašupähklid | | 0120040 | Kastanid | | 0120050 | Kookospähklid | | 0120060 | Sarapuupähklid | | 0120070 | Makadaamiapähklid | | 0120080 | Pekanipähklid | | 0120090 | Piiniapähklid | | 0120100 | Pistaatsiapähklid | | 0120110 | Kreeka pähklid | | 0120990 | Muud | | 0130000 | Õunviljad | 0,01 (*1) | 0130010 | Õunad | | 0130020 | Pirnid | | 0130030 | Küdooniad | | 0130040 | Astelpihlaka viljad | | 0130050 | Nisperod / jaapani villpöörise viljad | | 0130990 | Muud | | 0140000 | Luuviljad | 0,01 (*1) | 0140010 | Aprikoosid | | 0140020 | Maguskirsid | | 0140030 | Virsikud | | 0140040 | Ploomid | | 0140990 | Muud | | 0150000 | Marjad ja väikesed puuviljad | | 0151000 | | 0,7 (+) | 0151010 | Lauaviinamarjad | (+) | 0151020 | Veiniviinamarjad | (+) | 0152000 | | 0,01 (*1) | 0153000 | | 0,01 (*1) | 0153010 | Pamplid | | 0153020 | Põldmurakad | | 0153030 | Vaarikad (punased ja kollased) | | 0153990 | Muud | | 0154000 | d) | Muud väikesed puuviljad ja marjad |
| | 0154010 | Mustikad | 5 (+) | 0154020 | Jõhvikad | 5 (+) | 0154030 | Sõstrad (mustad, punased ja valged) | 0,01 (*1) | 0154040 | Karusmarjad (rohelised, punased ja kollased) | 0,01 (*1) | 0154050 | Kibuvitsamarjad | 0,01 (*1) | 0154060 | Mooruspuu marjad (mustad ja valged) | 0,01 (*1) | 0154070 | Õun-viirpuu marjad | 0,01 (*1) | 0154080 | Musta leedri marjad | 0,01 (*1) | 0154990 | Muud | 0,01 (*1) | 0160000 | Mitmesugused puuviljad | 0,01 (*1) | 0161000 | | | 0161010 | Datlid | | 0161020 | Viigimarjad | | 0161030 | Lauaoliivid | | 0161040 | Kinkanid | | 0161050 | Tähtviljad | | 0161060 | Hurmaad | | 0161070 | Jambolanid | | 0161990 | Muud | | 0162000 | b) | Mittesöödava koorega, väikesed |
| | 0162010 | Kiivid (rohelised, punased, kollased) | | 0162020 | Litšid | | 0162030 | Granadillid/marakujad | | 0162040 | Kaktusviljad | | 0162050 | Hariliku kuldlehiku viljad | | 0162060 | Virgiinia persimonid | | 0162990 | Muud | | 0163000 | c) | Mittesöödava koorega, suured |
| | 0163010 | Avokaadod | | 0163020 | Banaanid | | 0163030 | Mangod | | 0163040 | Papaiad | | 0163050 | Granaatõunad | | 0163060 | Suhkurannoonad | | 0163070 | Guajaavid | | 0163080 | Ananassid | | 0163090 | Hõlmise leivapuu viljad | | 0163100 | Durianid | | 0163110 | Oga-annoonad | | 0163990 | Muud | | 0200000 | VÄRSKE VÕI KÜLMUTATUD KÖÖGIVILI | | 0210000 | Juur- ja mugulköögivili | 0,01 (*1) | 0211000 | | | 0212000 | b) | Troopiline juur- ja mugulköögivili |
| | 0212010 | Kassaava/jahumanioki juured | | 0212020 | Bataat | | 0212030 | Jamss | | 0212040 | Roogmaranta | | 0212990 | Muud | | 0213000 | c) | Muu juur- ja mugulköögivili, v.a suhkrupeet |
| | 0213010 | Söögipeet | | 0213020 | Porgand | | 0213030 | Juurseller | | 0213040 | Mädarõigas | | 0213050 | Maapirn | | 0213060 | Pastinaak | | 0213070 | Juurpetersell | | 0213080 | Redis | | 0213090 | Aed-piimjuur | | 0213100 | Kaalikas | | 0213110 | Naeris | | 0213990 | Muud | | 0220000 | Sibulköögivili | 0,01 (*1) | 0220010 | Küüslauk | | 0220020 | Sibul | | 0220030 | Pesasibul | | 0220040 | Roheline sibul ja talisibul | | 0220990 | Muud | | 0230000 | Viliköögivili | | 0231000 | | | 0231010 | Tomat | 0,3 | 0231020 | Harilik paprika | 0,9 | 0231030 | Baklažaan | 0,3 | 0231040 | Söödav muskushibisk | 0,5 (+) | 0231990 | Muud | 0,01 (*1) | 0232000 | b) | Kõrvitsalised – söödava koorega |
| | 0232010 | Kurk | 0,5 | 0232020 | Kornišon | 0,4 | 0232030 | Kabatšokk | 0,4 | 0232990 | Muud | 0,01 (*1) | 0233000 | c) | Kõrvitsalised – mittesöödava koorega |
| 0,15 (+) | 0233010 | Melon | (+) | 0233020 | Suureviljaline kõrvits | (+) | 0233030 | Arbuus | (+) | 0233990 | Muud | (+) | 0234000 | | 0,01 (*1) | 0239000 | | 0,01 (*1) | 0240000 | Kapsasköögivili (v.a juured ja noorlehtedega põllukultuurid) | 0,01 (*1) | 0241000 | | | 0241010 | Spargelkapsas | | 0241020 | Lillkapsas | | 0241990 | Muud | | 0242000 | | | 0242010 | Rooskapsas | | 0242020 | Peakapsas | | 0242990 | Muud | | 0243000 | | | 0243010 | Pekingi lehtnaeris / petsai | | 0243020 | Kähar lehtkapsas ja söödakapsas | | 0243990 | Muud | | 0244000 | | | 0250000 | Lehtköögivili, maitsetaimed ja söödavad õied | | 0251000 | a) | Aedsalat ja muud salatitaimed |
| 0,01 (*1) | 0251010 | Põldkännak | | 0251020 | Aedsalat | | 0251030 | Sile endiiviasigur / eskariool | | 0251040 | Salatkress ning muud idandid ja võrsed | | 0251050 | Ameerika kollakas | | 0251060 | Põld-võõrkapsas/rukola | | 0251070 | Kapsas-lehtsinep | | 0251080 | Noorlehtedega põllukultuurid (sh Brassica liigid) | | 0251990 | Muud | | 0252000 | b) | Spinat ja muu samalaadne (lehed) |
| 0,01 (*1) | 0252010 | Spinat | | 0252020 | Harilik portulak | | 0252030 | Lehtpeet | | 0252990 | Muud | | 0253000 | c) | Hariliku viinapuu ja sarnaste liikide lehed |
| 0,01 (*1) | 0254000 | | 0,01 (*1) | 0255000 | | 0,01 (*1) | 0256000 | f) | Maitsetaimed ja söödavad õied |
| 0,05 (*1) | 0256010 | Aed-harakputk | | 0256020 | Murulauk | | 0256030 | Lehtseller | | 0256040 | Petersell | | 0256050 | Aedsalvei | | 0256060 | Rosmariin | | 0256070 | Aed-liivatee | | 0256080 | Vürtsbasiilik ja söödavad õied | | 0256090 | Loorberilehed | | 0256100 | Estragon | | 0256990 | Muud | | 0260000 | Kaunköögivili | | 0260010 | Oad (kaunadega) | 5 (+) | 0260020 | Oad (kaunadeta) | 2 (+) | 0260030 | Herned (kaunadega) | 5 (+) | 0260040 | Herned (kaunadeta) | 2 (+) | 0260050 | Läätsed | 0,01 (*1) | 0260990 | Muud | 0,01 (*1) | 0270000 | Varsköögivili | 0,01 (*1) | 0270010 | Spargel | | 0270020 | Kardi | | 0270030 | Varsseller | | 0270040 | Salat-apteegitill | | 0270050 | Harilik artišokk | | 0270060 | Porrulauk | | 0270070 | Rabarber | | 0270080 | Bambusevõrsed | | 0270090 | Palmipungad | | 0270990 | Muud | | 0280000 | Seened, samblad ja samblikud | 0,01 (*1) | 0280010 | Kultuurseened | | 0280020 | Metsaseened | | 0280990 | Samblad ja samblikud | | 0290000 | Vetikad ja prokarüoodid | 0,01 (*1) | 0300000 | KAUNVILI | | 0300010 | Oad | 2 (+) | 0300020 | Läätsed | 0,01 (*1) | 0300030 | Herned | 0,01 (*1) | 0300040 | Lupiinid/lupiinioad | 0,01 (*1) | 0300990 | Muud | 0,01 (*1) | 0400000 | ÕLISEEMNED JA ÕLIVILI | | 0401000 | Õliseemned | | 0401010 | Linaseemned | 0,01 (*1) | 0401020 | Maapähklid | 0,5 (+) | 0401030 | Unimagunaseemned | 0,01 (*1) | 0401040 | Seesamiseemned | 0,01 (*1) | 0401050 | Päevalilleseemned | 0,01 (*1) | 0401060 | Rapsiseemned | 0,01 (*1) | 0401070 | Sojaoad | 0,01 (*1) | 0401080 | Sinepiseemned | 0,01 (*1) | 0401090 | Puuvillaseemned | 0,01 (*1) | 0401100 | Kõrvitsaseemned | 0,01 (*1) | 0401110 | Värvisafloori seemned | 0,01 (*1) | 0401120 | Hariliku kurgirohu seemned | 0,01 (*1) | 0401130 | Põldtudra seemned | 0,01 (*1) | 0401140 | Kanepiseemned | 0,01 (*1) | 0401150 | Riitsinuseseemned | 0,01 (*1) | 0401990 | Muud | 0,01 (*1) | 0402000 | Õlivili | 0,01 (*1) | 0402010 | Oliivid õli tootmiseks | | 0402020 | Õlipalmi tuumad | | 0402030 | Õlipalmi viljad | | 0402040 | Hariliku kapokipuu viljad | | 0402990 | Muud | | 0500000 | TERAVILI | 0,01 (*1) | 0500010 | Oder | | 0500020 | Tatar ja muu ebateravili | | 0500030 | Mais | | 0500040 | Harilik hirss | | 0500050 | Kaer | | 0500060 | Riis | | 0500070 | Rukis | | 0500080 | Harilik sorgo | | 0500090 | Nisu | | 0500990 | Muud | | 0600000 | TEED, KOHV, TAIMETEED, KAKAO JA JAANIKAUNAD | | 0610000 | Teed | 0,05 (*1) | 0620000 | Kohvioad | 1 (+) | 0630000 | Taimeteed | 0,05 (*1) | 0631000 | | | 0631010 | Kummel | | 0631020 | Hapu hibisk | | 0631030 | Roos | | 0631040 | Jasmiin | | 0631050 | Pärn | | 0631990 | Muud | | 0632000 | | | 0632010 | Maasikas | | 0632020 | Tee-punapõõsas | | 0632030 | Matepuu | | 0632990 | Muud | | 0633000 | | | 0633010 | Palderjan | | 0633020 | Ženženn | | 0633990 | Muud | | 0639000 | | | 0640000 | Kakaooad | 0,05 (*1) | 0650000 | Jaanikaunad/jaanileivad | 0,05 (*1) | 0700000 | HUMAL | 15 (+) | 0800000 | MAITSEAINED | | 0810000 | Seemned | 0,05 (*1) | 0810010 | Aniis | | 0810020 | Pärsia köömen | | 0810030 | Seller | | 0810040 | Koriander | | 0810050 | Harilik vürtsköömen | | 0810060 | Aedtill | | 0810070 | Harilik apteegitill | | 0810080 | Põld-lambalääts | | 0810090 | Muskaatpähkel | | 0810990 | Muud | | 0820000 | Viljad | 0,05 (*1) | 0820010 | Piment | | 0820020 | Jaapani pipar | | 0820030 | Köömen | | 0820040 | Kardemon | | 0820050 | Kadakamarjad | | 0820060 | Pipar (must, roheline ja valge) | | 0820070 | Vanill | | 0820080 | Tamarind | | 0820990 | Muud | | 0830000 | Puukoor | 0,05 (*1) | 0830010 | Kaneel | | 0830990 | Muud | | 0840000 | Juured ja risoomid | | 0840010 | Lagritsa-magusjuur | 0,05 (*1) | 0840020 | Harilik ingver | | 0840030 | Harilik kollajuur / kurkum | 0,05 (*1) | 0840040 | Mädarõigas | (+) | 0840990 | Muud | 0,05 (*1) | 0850000 | Pungad | 0,05 (*1) | 0850010 | Nelk | | 0850020 | Kappar | | 0850990 | Muud | | 0860000 | Õie emakasuue | 0,05 (*1) | 0860010 | Safran | | 0860990 | Muud | | 0870000 | Seemnerüü | 0,05 (*1) | 0870010 | Muskaatõis | | 0870990 | Muud | | 0900000 | SUHKRUTAIMED | 0,01 (*1) | 0900010 | Suhkrupeedi juured | | 0900020 | Harilik suhkruroog | | 0900030 | Juursigur | | 0900990 | Muud | | 1000000 | LOOMSED TOOTED – MAISMAALOOMAD | | 1010000 | Koed | 0,01 (*1) | 1011000 | | | 1011010 | Lihaskude | | 1011020 | Rasvkude | | 1011030 | Maks | | 1011040 | Neerud | | 1011050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1011990 | Muud | | 1012000 | | | 1012010 | Lihaskude | | 1012020 | Rasvkude | | 1012030 | Maks | | 1012040 | Neerud | | 1012050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1012990 | Muud | | 1013000 | | | 1013010 | Lihaskude | | 1013020 | Rasvkude | | 1013030 | Maks | | 1013040 | Neerud | | 1013050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1013990 | Muud | | 1014000 | | | 1014010 | Lihaskude | | 1014020 | Rasvkude | | 1014030 | Maks | | 1014040 | Neerud | | 1014050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1014990 | Muud | | 1015000 | | | 1015010 | Lihaskude | | 1015020 | Rasvkude | | 1015030 | Maks | | 1015040 | Neerud | | 1015050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1015990 | Muud | | 1016000 | | | 1016010 | Lihaskude | | 1016020 | Rasvkude | | 1016030 | Maks | | 1016040 | Neerud | | 1016050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1016990 | Muud | | 1017000 | g) | Muud põllumajanduslikud maismaaloomad |
| | 1017010 | Lihaskude | | 1017020 | Rasvkude | | 1017030 | Maks | | 1017040 | Neerud | | 1017050 | Söödav rups (v.a maks ja neerud) | | 1017990 | Muud | | 1020000 | Piim | 0,01 (*1) | 1020010 | Veised | | 1020020 | Lambad | | 1020030 | Kitsed | | 1020040 | Hobused | | 1020990 | Muud | | 1030000 | Linnumunad | 0,01 (*1) | 1030010 | Kanad | | 1030020 | Pardid | | 1030030 | Haned | | 1030040 | Vutid | | 1030990 | Muud | | 1040000 | Mesi ja muud mesindustooted | 0,05 (*1) | 1050000 | Kahepaiksed ja roomajad | 0,01 (*1) | 1060000 | Selgrootud maismaaloomad | 0,01 (*1) | 1070000 | Vabas looduses elavad maismaaselgroogsed | 0,01 (*1) | 1100000 | LOOMSED TOOTED — KALA, KALATOOTED JA MUUD MEREVEE JA MAGEVEE TOIDUAINED (8) | | 1200000 | ÜKSNES LOOMASÖÖDAKS KASUTATAVAD TOOTED VÕI NENDE OSAD (8) | | 1300000 | TÖÖDELDUD TOIDUAINED (9) | | Imidaklopriid Euroopa Toiduohutusamet tegi kindlaks, et teave jäägikatsete ning analüüsimeetodite ja/või kinnitavate meetodite kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Komisjon võtab jäägi piirnormi läbivaatamisel arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see esitatakse hiljemalt 27. oktoobriks 2022, või kui kõnealust teavet ei ole nimetatud kuupäevaks esitatud, siis selle puudumist. 0620000 Kohvioad Euroopa Toiduohutusamet on kindlaks teinud, et teave jäägikatsete kohta ei ole täies ulatuses kättesaadav. Komisjon võtab jäägi piirnormi läbivaatamisel arvesse esimeses lauses osutatud teavet, kui see esitatakse hiljemalt 27. oktoobriks 2022, või kui kõnealust teavet ei ole nimetatud kuupäevaks esitatud, siis selle puudumist. 0110000 Tsitrusviljad 0110010 Greibid 0110020 Apelsinid 0110030 Sidrunid 0110040 Laimid 0110050 Mandariinid 0110990 Muud (2) 0151000 a) Viinamarjad 0151010 Lauaviinamarjad 0151020 Veiniviinamarjad 0154010 Mustikad 0154020 Jõhvikad 0231040 Söödav muskushibisk 0233000 c) Kõrvitsalised – mittesöödava koorega 0233010 Melonid 0233020 Suureviljalised kõrvitsad 0233030 Arbuusid 0233990 Muud (2) 0260010 Oad (kaunadega) 0260020 Oad (kaunadeta) 0260030 Herned (kaunadega) 0260040 Herned (kaunadeta) 0300010 Oad 0401020 Maapähklid 0700000 HUMAL Maitseainete rühmas kohaldatakse mädarõika (Armoracia rusticana) (kood 0840040) suhtes sama jääkide piirnormi, mida kohaldatakse köögivilja kategooria juur- ja mugulköögivilja rühmas mädarõika (Armoracia rusticana) (kood 0213040) suhtes, võttes määruse (EÜ) nr 396/2005 artikli 20 lõike 1 kohaselt arvesse töötlemisest (kuivatamine) tulenevaid muutusi jääkide sisalduses. 0840040 Mädarõigas (11)“ |
|
2) | III lisa A osast jäetakse välja imidaklopriidi käsitlev veerg. |
(*1) Tähistab alumist analüütilist määramispiiri. (1) Selliste taimsete ja loomsete toodete täielik loetelu, mille puhul kohaldatakse jääkide piirnorme, on esitatud I lisas.
Top
|
|